fbpx

Stagiarii din pandemie au depus jurământul profesional în Baroul Cluj, cu mască FOTO/VIDEO

35 de avocați stagiari din Baroul Cluj au depus jurământul profesional la sediul baroului, în condiții de pandemie, cu masca pe față.

Majoritatea celor care au depus recent jurământul sunt ”eroi” care au reușit la examenul din 2020, vestit pentru dificultate, la care au fost admiși doar 143 de candidați în toată țara. Au fost și stagiari din anul II, admiși în profesie în toamna lui 2019, care însă au început mai târziu stagiatura.

”A fost un moment frumos, dar solemnitatea lui a fost diminuată de restricțiile impuse de pandemie. Mai ales că nu au putut fi alături de noi cei dragi- familia, colegii.”, ne-a spus Andreea Carla Loghin, cea care a avut cel mai mare punctaj din Cluj la examenul de anul trecut, 92 de puncte. (Citiți aici un interviu cu tânăra după examen)

”Jurământul unui avocat reprezintă un act de responsabilitate dar și de înnobilare, un garant al bunei credințe și a demnității avocatului.”, a precizat pentru Clujust stagiara de anul II Monica Virginia Manu.

Iulia Iordache, și ea admisă la examenul din 2019, ne-a spus despre momentul jurământului: ”Desi festivitatea de depunere a juramantului a avut loc in conditii restrictive, impuse de pandemia generata de coronavirus, momentul juramantului a fost extrem de emotionant si sunt convinsa ca nu il voi uita niciodata!”

După rostirea jurământului și îmbrăcarea oficială a robei (asigurată anual de prodecanul Victor Rusa), s-a ciocnit un pahar de șampanie în frumoasa grădină de la sediul Baroului Cluj.

Jurământul

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina