fbpx

Dezastru la examenul de admitere în Barou! Doar 143 (6,21%) din 2300 de candidați au reușit

Spusele candidaților despre cât de greu a fost examenul s-au adeverit. Un procent foarte mic dintre ei au fost admiși în profesia de avocat stagiar.

INPPA a publica rezultatele obținute de candidații care s-au prezentat la examenul de primire în profesia de avocat (pentru dobândirea calității de avocat stagiar şi pentru dobândirea calității de avocat definitiv) din data de 20 septembrie 2020.

Doar 143 de candidați de la examenul pentru dobândirea calității de avocat stagiar au fost admiși! Adică un procent de promovabilitate de 6,21%.

Universitatea București a anunțat deja că 83 din cei 143 sunt absolvenți ai Facultății de Drept a UB.

Ca și comparație, în 2019, numai în Baroul Cluj au fost admiși 190 de candidați, din care doar jumătate și-au găsit maestru.

Rezultatele obținute de candidați:

– Pentru dobândirea calității de avocat stagiar

– Pentru dobândirea calității de avocat definitiv

Candidații respinși la examenul din data de 20 septembrie 2020 vor putea formula contestații la punctaj  timp de 24 de ore de la afișarea rezultatelor, respectiv până la data de 29 septembrie 2020, ora 15.00. Prin „punctaj” se înțelege modul în care sistemul informatic al examenului a reținut răspunsul/răspunsurile marcate de candidat. În consecință, prin contestația la punctaj nu va putea fi formulată/reiterată o obiecțiune privitoare la baremul de corectare.

Contestațiile pot fi depuse prin email la adresa office@inppa.ro și vor fi redactate prin utilizarea acestui formularul-tip

Formular depunere contestații: DOCX / PDF

Comments

comentarii

Lasă un răspuns