fbpx
Acasă » PROCESE » Sorin Gadola și Ionuț Morariu, ultimele cuvinte la proces: ”Regret”, ”A fost ca un duș rece”

Sorin Gadola și Ionuț Morariu, ultimele cuvinte la proces: ”Regret”, ”A fost ca un duș rece”

Sorin Gadola, fiul milionarului Ștefan Gadola, și Ionuț Morariu, fost barman cunoscut în Cluj-Napoca, au spus ultimele cuvinte la procesul de trafic și deținere de droguri, înainte ca instanța să rămână în pronunțare. ”Regret. Saptamana de saptamana vad lucrurile distructive care s-au intamplat din cauza consumului de droguri”, a spus Gadola. ”Această perioadă a fost ca un duș rece, am realizat greșelile făcute”, a declarat Morariu, care s-a reorientat profesional.

DIICOT Cluj a depus la dosar acte cu privire la denunțul lui Sorin Gadola, iar după analiza lor judecătorul cazului a decis că va ține cont de denunț. ”Sun aplicabile prevederi art. 15 din legea 143/2000. Inculpatul a indicat piste si aspecte utile in denunt. Faptul ca nu a fost tras la raspundere persoana denuntata nu este din culpa lui Gadola Sorin”

De asemenea, judecătorul a schimbat incadrarea juridica atât pentru Ionuț Morariu, cât și pentru Gadola. Astfel, în cazul lui Morariu s-a schimbat din din infractiunea de trafic de droguri de risc si mare risc in trafic de droguri de risc și efectuarea de operatouni cu substante cu efecte psihoactive. În cazul lui Gadola, s-a schimbat incadrarea din detinere droguri de risc si mare risc in detinere droguri de risc si efectuare de operatiuni cu substante psihoactive pentru consum propriu. Schimbarea este favorabilă lui Gadola, căci prin Decizia nr.10/2018 a completului pentru dezlegarea unor chesituni de drept în materie penală de la ÎCCJ s-a dezincriminat consumul de etnobotanice.

Avocatul lui Sorin Gadola a depus la dosar caracterizări de la psiholog și doi preoți.

Procurorul de ședință din partea DIICOT Cluj a pus concluzii orale în sensul condamnării ambilor inculpați, care de altfel și-au recunoscut faptele. Procurorul a cerut pedeapsă cu executare în regim detentie pentru Morariu, avand in vedere fapta si amploarea fenomenului, și suspendare pentru Gadola.

Avocatul lui Morariu, Daniel Nițu de la SCA Iordăchescu și Asociații, a precizat că nimeni nu ar avea de câștigat dacă inculpatul ajunge după gratii, cerând suspendarea pedepsei pe motiv că acesta s-a îndreptat și este bine integrat social.

”Inculpatul a recunoscut de la bun inceput faptele, doar a cerut schimbare incadrare juridica, fiind incidenta reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsa. Sunt incidente si circumstante atenunate ce țin de imprejurarile comiterii faptelor. Toate au fost savarsite in cadru privat in locuinte la Morariu si cea de vacanta a lui Gadola, nu in public. Au fost doar prieteni, nu persoane straine. Traficul prin vanzarea efectiva a privit pe Gadola, iar legat de martorul Rareș Cosma este vehiculat un gram sau doua cu o ocazie. In rest, drogul a fost pusa la dispozitia acestora, care se autoinvitau acasa sau participau la petreceri private la cabana lui Gadola.

Ionuț Morariu nu are antecedente penale, a absolvit un liceu de elita, nu a avut tangenta cu legea pânăa cum, iar acuzatiile desi vizeaza fapte grave au fost recunoscute imediat după retinere, prin declarații sincere. S-a indepartat total de aceasta lume și s-a reorientat profesional. Participa la cursuri de supraspecializare pe instalații electrice și lucreaza la o firma de constructii. Societatea nu va avea de castigat prin plasarea lui in regim de detentie. E o persoana integrata, s-a indepartat de acel mediu, a inteles dusul rece pe care l-a primit”, a spus avocatul despre clientul său.

Avocatul lui Gadola a cerut amânarea aplicării pedepsei: ”A facut o greseala continuata, a recunoscut. Va rog sa luati in considerare circumstante atenuante, denuntul, menit sa limiteze efectele infractiunilor. A renuntat la toate viciile: droguri, alcool, tutun, cafea. S-a casatorit si a apelat la medici psihologi si psihiatri pentru revenire.”

Având ultimul cuvânt, cei doi inculpați și-au exprimat regretul pentru cele întâmplate. ”Aceasta perioada a fost ca un dus rece, am realizat greselile facute, cer pedeapsa cu suspendare, mai ales că tata e imobilizat la pat si vreau sa-l ajut.”, a spus Morariu.

Gadola a precizat: ”Mesajul meu este unul simplu: Regret. Saptamana de saptamana vad lucrurile distructive care s-au intamplat din cauza consumului de droguri. Nici nu ma mai gandesc sa reiau. Vechiul stil de viata nu a fost ce trebuie si nici nu va mai fi”

Instanța Tribunalului Cluj a amânat pronunțarea pentru data de 23 ianuarie.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina