fbpx
Acasă » SISTEMUL JUDICIAR » Curtea de Apel Oradea cere măsuri pentru apărarea independenței și reputației judecătorilor

Curtea de Apel Oradea cere măsuri pentru apărarea independenței și reputației judecătorilor

În urma înregistrărilor audio atribuite procurorilor DNA Oradea, în care se vorbea de judecători, Curtea de Apel Oradea a emis un comunicat în care își exprimă convingerea că instituțiile abilitate vor întreprinde măsurile legale pentru apărarea independenței și reputației judecătorilor.

Potrivit comunicatului Curții de Apel Oradea, transmis azi, 9 ianuarie, pentru realizarea unui act de justiție independent și credibil se impune ca relațiile dintre judecători și procurori să fie guvernate de buna credință

”Curtea de Apel Oradea a luat act, cu îngrijorare, de conținutul înregistrărilor audio apărute în spațiul public în 4 ianuarie în care apar discuții atribuite procurorilor DNA din cadrul Serviciului Teritorial Oradea și care conțin afirmații referitoare la activitatea și probitatea profesională a unor judecători din raza acestei curți. Reamintim, în acest context, că pentru realizarea unui act de justiție independent și credibil se impune ca relațiile dintre judecători și procurori să fie guvernate de buna credință și să se desfășoare cu respectarea rolului și statutului profesional al fiecăruia și în limitele impuse de Codul deontologic. Curtea de Apel Oradea își exprimă convingerea că instituțiile abilitate vor întreprinde măsurile legale necesare pentru apărarea independenței și reputației judecătorilor, apărarea independenței justiției și a sistemului judiciar în ansamblul său”, se arată în documentul citat.

Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a deschis și un dosar penal având ca obiect conținutul înregistrării din interiorul DNA Oradea, în urma denunțului unui ONG, procurorii dispunând începerea urmăririi penale in rem în această cauză.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina