fbpx

Sorin Apostu a ajuns la Penitenciarul Gherla

Fostul primar Sorin Apostu a părăsit în această dimineața Arestul IPJ Cluj și a fost transportat la Penitenciarul de Maximă Siguranță Gherla.

După ce a fost condamnat la 4 ani și jumătate de închisoare de către Înalta Curte în 7 iulie, Sorin Apostu s-a prezentat la sediul IPJ Cluj și a fost depus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv. Potrivit procedurii, s-a așteptat mandatul de executare a pedepsei în original de la Curtesa de Apel Târgu Mureș, prima instanță care l-a condamnat pe Apostu. Astfel, abia astăzi, la ora 7 dimineața, Sorin Apostu a părăsit Arestul IPJ Cluj, potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ, Simona Vîrci.

”Sorin Apostu a ajuns astăzi în Penitenciarul de Maximă Siguranță Gherla. Urmează o perioadă de carantină de 21 de zile, în care i se vor face teste medicale și se va acomoda cu mediul penitenciar. Totodată, umrează să intre la o comisie care va decide în ce regim va executa pedeapsa: de maximă siguranță, închis, semideschis sau deschis”, a spus purtătorul de cuvânt la Penitenciarului Gherla, Dan Donciu.

Sorin Apostu ar putea fi eliberat după doi ani și o lună. Persoanele sub 65 de ani trebuie să execute două treimi din pedeapsă pentru a putea apela la comisia de eliberare condiţionată. Apostu a fost condamnat la 4 ani și 6 luni de închisoare, iar două treimi sunt 3 ani.. Din această perioadă se scad cele aproape 11 luni în care a stat  în arest preventiv, astfel că, cel mai devreme, Apostu ar putea cere eliberarea condiţionată la împlinirea a 2 ani şi o lună de închisoare

Fostul primar al Clujului poate munci pentru a-şi micşora timpul petrecut în închisoare. La prestarea de muncă remunerată, la patru zile muncite câştigă cinci zile din pedeapsă.

După condamnare, Sorin Apostu a fost dat afară de la Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca, unde lucra din 2004

USAMV Cluj-Napoca a desfăcut, marţi, contractul de muncă al lui Sorin Apostu, care era profesor universitar la universitatea noastră, ţinând cont de sentinţa definitivă de condamnare la închisoare cu executare a ICCJ. La baza deciziei USAMV au stat art. 56 litera f din Codul Muncii, art. 312 din Legea Educaţiei şi prevederile Codului de Etică al USAMV. Sorin Apostu a fost angajat în USAMV în 2004, a fost şef de lucrări, iar din 2007 a predat ca profesor universitar la Facultatea de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor, a declarat purtătorul de cuvânt al USAMV, Doru Sabău pentru Mediafax.

Sorin Apostu a fost condamnat definitiv de ICCJ la 4 ani și 6 luni închisoare pentru fapte de corupție. A fost acuzat că a primit mită circa 100.000 de euro de la omul de afaceri Călin Stoia și de la denunțătoarea Aspazia Droniuc.

Comments

comentarii

Simularea examenului naţional de Bacalaureat continuă marţi cu proba scrisă obligatorie a profilului, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.... Citește mai mult
BMW Group și NTT Data au bătut palma, iar în Cluj-Napoca urmează să se deschidă un nou centru IT.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!