fbpx

Sorin Apostu a ajuns la Penitenciarul Gherla

Fostul primar Sorin Apostu a părăsit în această dimineața Arestul IPJ Cluj și a fost transportat la Penitenciarul de Maximă Siguranță Gherla.

După ce a fost condamnat la 4 ani și jumătate de închisoare de către Înalta Curte în 7 iulie, Sorin Apostu s-a prezentat la sediul IPJ Cluj și a fost depus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv. Potrivit procedurii, s-a așteptat mandatul de executare a pedepsei în original de la Curtesa de Apel Târgu Mureș, prima instanță care l-a condamnat pe Apostu. Astfel, abia astăzi, la ora 7 dimineața, Sorin Apostu a părăsit Arestul IPJ Cluj, potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ, Simona Vîrci.

”Sorin Apostu a ajuns astăzi în Penitenciarul de Maximă Siguranță Gherla. Urmează o perioadă de carantină de 21 de zile, în care i se vor face teste medicale și se va acomoda cu mediul penitenciar. Totodată, umrează să intre la o comisie care va decide în ce regim va executa pedeapsa: de maximă siguranță, închis, semideschis sau deschis”, a spus purtătorul de cuvânt la Penitenciarului Gherla, Dan Donciu.

Sorin Apostu ar putea fi eliberat după doi ani și o lună. Persoanele sub 65 de ani trebuie să execute două treimi din pedeapsă pentru a putea apela la comisia de eliberare condiţionată. Apostu a fost condamnat la 4 ani și 6 luni de închisoare, iar două treimi sunt 3 ani.. Din această perioadă se scad cele aproape 11 luni în care a stat  în arest preventiv, astfel că, cel mai devreme, Apostu ar putea cere eliberarea condiţionată la împlinirea a 2 ani şi o lună de închisoare

Fostul primar al Clujului poate munci pentru a-şi micşora timpul petrecut în închisoare. La prestarea de muncă remunerată, la patru zile muncite câştigă cinci zile din pedeapsă.

După condamnare, Sorin Apostu a fost dat afară de la Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca, unde lucra din 2004

USAMV Cluj-Napoca a desfăcut, marţi, contractul de muncă al lui Sorin Apostu, care era profesor universitar la universitatea noastră, ţinând cont de sentinţa definitivă de condamnare la închisoare cu executare a ICCJ. La baza deciziei USAMV au stat art. 56 litera f din Codul Muncii, art. 312 din Legea Educaţiei şi prevederile Codului de Etică al USAMV. Sorin Apostu a fost angajat în USAMV în 2004, a fost şef de lucrări, iar din 2007 a predat ca profesor universitar la Facultatea de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor, a declarat purtătorul de cuvânt al USAMV, Doru Sabău pentru Mediafax.

Sorin Apostu a fost condamnat definitiv de ICCJ la 4 ani și 6 luni închisoare pentru fapte de corupție. A fost acuzat că a primit mită circa 100.000 de euro de la omul de afaceri Călin Stoia și de la denunțătoarea Aspazia Droniuc.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina