fbpx

Sindicatul Aeroportului clujean a câștigat în instanță dreptul la informații de la CJ Mureș

Sindicatul Aeroportului ”Avram Iancu” Cluj a câștigat proces pe celebra lege 544/2001 privind liberul acces la informații de interes public împotriva Consiliului Județean Mureș.

Sindicatul Independent al Regiei Autonome Aeroportul Cluj a câştigat încă un proces important cu Consiliul Judeţean Mureş care este obligat să furnizeze informaţiile de interes public solicitate privind fundamentarea sumei de 8.330.000 lei pe an, alocată prin Hotărârea Consiliului Judeţean Mureş nr. 16 din 30 ianuarie 2014 privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al Aeroportului Transilvania Târgu Mureş pe anul 2014

Prin sentința din 28 octombrie, Tribunalul Cluj obligă Consiliul Judeţean Mureş să furnizeze informaţiile de interes public solicitate.

”Prin Nota de fundamentare a bugetului pe anul 2014 trebuie să fie defalcate în mod distinct, veniturile şi cheltuielile aferente serviciului de interes economic general de cele aferente activităţilor economice care nu au legătură cu serviciul încredinţat pentru finanţarea R.A. Aeroportul Transilvania Târgu Mureş, aşa după cum este reglementat în legislaţia naţională şi europeană din domeniul ajutorului de stat.

Fundamentarea bugetului de venituri şi cheltuieli asigură transparenţă asupra utilizării banilor publici astfel încât să se evite supracompensarea serviciului de interes economic general încredinţat Aeroportului Târgu Mureş care poate conduce la denaturarea gravă a competiţiei pe piaţa aviatică din regiune.

Este vorba de fundamentarea de către CJ Mures a unei alocaţii importante din bugetul Judeţului Mureş în sumă de 8.330.000 lei/an (1.850.000 euro/an) pentru Aeroportul Târgu Mureş care a beneficiat în ultimii ani de finanţări consistente a activităţilor comerciale (tarife de servicii pentru pasageri de 1,00 euro, echipamente de deservire la sol a aeronavelor, parcare auto aeroport, s.a), fapt care distorsionează competiţia în favoarea Aeroportului Târgu Mureş şi în defavoarea Aeroportului Cluj, ceea ce ne afectează pe toţi, atât angajaţi ai Aeroportului Cluj cât şi pasageri care beneficiază de serviciile de transport aerian de pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj R.A.”, au precizat reprezentanții Sindicatului Aeroportului clujean.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată de CJ Mureș la Curtea de Apel Cluj.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina