fbpx
O altă ediție a Berăriei Culturale despre Justiție

CLUJUST vă așteaptă la Berăria Culturală

Berăria Culturală are ca temă ”încrederea în Justiție la Români”, iar invitații sunt președintele Judecătoriei Cluj-Napoca, Lucian Marian, decanul Baroului Cluj, Mircea Pop, administratorul CLUJUST, Alin Golban, și sociologul Septimiu Suciu.

Cea de-a XXIII-a ediție a Berăriei Culturale, care va avea loc miercuri, 29 octombrie, ora 19, în sala Euphoria de la Fabrica de bere Ursus, are în program o dezbatere-eveniment,: „Încrederea în Justiție la români”.

”În fața publicului select se vor afla: judecătorul Marian Mihăiță Lucian – președintele Judecătoriei Cluj Napoca, Mircea Pop – decanul Baroului Cluj, Septimiu Suciu – sociolog, Alin Golban – jurnalist, oameni și specialiști de mare credibilitate și competență, care vor încerca să răspundă la întrebarea fundamentală: în ce măsură au românii încredere în justiție.”, se arată în comunicatul organizatorilor evenimentului.

Prima bere este din partea casei!

Moderatorul și organizator al întrunirilor de la Berăria Culturală, istoricul și jurnalistul Ion Novăcescu, a precizat că alături de invitați și public, își propune să răspundă și la alte întrebări esențiale, cum ar fi: care sunt cauzele și mecanismele care fac ca o societate să aibă sau nu încredere în Justiție? În ce măsură justițiarii și justițiabilii sunt responsabili de starea bună sau precară a actului de justiție? Sau vinovați sunt alții? Ori alte puteri ale statului democratic, care fie suprareglementează, fie complică sau schimbă nepermis de repede cadrul legislativ. Sau, în același timp, agresează și tulbură, cu interferența, influența și presiunile lor, actul de justiție. În aceeași măsură, se cuvine dat un răspuns la întrebarea: oare justiția dintr-o societate nu este pe măsura gradului de civilizație și modernitate al acelei societăți?! La toate aceste întrebări, dar și la cele încă nerostite și care vor veni dinspre public – așa cum stă bine unei întruniri academice și interactive la un pahar de bere – se va căuta un răspuns. Berăria Culturală este un proiect al Fundației Armonia, susținut de Ursus.

afis beraria

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina