fbpx
Mihai Seplecan

Seplecan și-a luat avocată din PSD pentru a se război în instanță cu CJ, PNL și Prefect

Fostul președinte al Consiliului Județean Cluj, Mihai Seplecan, proaspăt dat afară din consiliu, contestă în instanță atât ordinul Prefectului, cât și decizia PNL Cluj privind excluderea din partid și hotărârea de CJ prin care a fost dat jos din funcția de președinte.

Mihai Seplecan are deja depusă din ianuarie la Tribunalul Cluj – Secția de contencios administrativ și fiscal o acțiune pentru suspendarea hotărârii CJ Cluj din 21 decembrie 2015, prin care a fost dat jos din fruntea județului. Aceasta a primit termen abia în 23 martie, când instanța a rămas în pronunțare pentru 30 martie.

Cu două zile înainte, Prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan, a emis Ordinul nr 118/28.03.2016 privind ”încetarea de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului de consilier judeţean în Consiliul Judeţean Cluj, al domnului Mihai Seplecan, precum şi declararea ca vacant al locului de consilier judeţean ocupat de acesta.”

În ordin se precizează că ”această decizie vine în urma analizei solicitării Partidului Naţional Liberal-Organizaţia Judeţeană Cluj, depusă la Instituţia Prefectului-Judeţului Cluj. Menţionăm faptul că solicitarea a fost însoţită de: Decizia nr.1 din 6.11.2015 a Colegiul Director Judeţean al PNL Cluj privind excluderea din rândul membrilor PNL a domnului Mihai Seplecan şi Hotărârea nr.3 din 14.03.2016 a Curţii de Arbitraj a PNL privind rămânerea definitivă şi executorie a excluderii din rândul membrilor PNL a domnului Mihai Seplecan.”

Seplecan a declarat pentru Clujust.ro că urmează să fie depuse la Tribuna acțiuni împotriva ordinului prefectului, deciziei PNL și pentru anularea hotărârii CJ Cluj din 21 decembrie. ”Prefectul putea să mai aștepte cu ordinul până după pronunțarea privind suspendarea hotărârii de CJ. Consider ca prefectul in mod tendențios a anunțat ordinul înainte cu o zi de a se pronunța instanța, ceea ce indirect e ca si cum ar pune presiune pe instanță. În acțiunea privind anularea, voi cere să mi se plătească retroactiv remunerația de la CJ”, a spus Seplecan.

De acțiunile în instanță se ocupă avocata Roxana Corda, care a confirmat pentru Clujust.ro că sunt în lucru. Interesant este că avocata este membră PSD. Întrebată despre această postură complicată de avocată a lui Seplecan împotriva prefectului Vușcan, care provine din PSD, și a hotărârii CJ, votată și de membri PSD, avocata Corda a răspuns: ”Nu comentez”. Aceasta a intrat în Baroul Cluj în martie 2013.

Roxana Corda (stânga) alături de Aurelia Cristea și Laura Pop Chiorean
Roxana Corda (stânga) alături de Aurelia Cristea și Laura Pop Chiorean

Comments

comentarii

Simularea examenului naţional de Bacalaureat continuă marţi cu proba scrisă obligatorie a profilului, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.... Citește mai mult
BMW Group și NTT Data au bătut palma, iar în Cluj-Napoca urmează să se deschidă un nou centru IT.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!