fbpx

Sentință schimbată în favoarea unui cunoscut procuror, care își păstrează permisul de conducere

Tribunalul Vrancea i-a dat câștig de cauză, prin decizia de azi, procurorului Daniel Horodniceanu, membru CSM, și a schimbat sentința primei instanțe, care îi respinsese plângerea contravențională.

Horodniceanu a câștigat în apel procesul cu IPJ Vrancea – Serviciul Rutier, care în vara lui 2022 i-a suspendat permisul de conducere 90 de zile pentru viteză excesivă de 169 km/h pe un drum național, unde limita e 100 km/h.

Inițial, plângerea contravențională a fost respinsă de Judecătoria Panciu, care preciza în motivare că ”nepedepsirea unor atare fapte ar avea drept consecință nu doar înlăturarea caracterului punitiv al sancțiunii, ci mai ales minimalizarea rolului preventiv-educativ al acesteia.

Procurorul din Consiliul Superior al Magistraturii a atacat sentința cu apel.

Tribunalul Vrancea a pronunțat următoarea soluție:Admite apelul, schimba in tot sentinta civila apelata si in rejudecare:

Admite plangerea si anuleaza procesul verbal de contraventie seria PVNX nr.0416096/30.07.2022.

Obliga intimatul IPJ sa plateasca apelantului suma de 40 de lei cu titlu de cheltuieli de judecata.

Definitiva.  Pronuntata prin punerea solutiei la dispozitia partilor de catre grefa instantei conform art.402 teza finala Cod pr. Civ. azi, 11.04.2024.”

În procesul-verbal întocmit de poliţişti se menţiona că mașina condusă de procurorul Horodniceanu fusese interceptată de radar pe DN2, la kilometrul 211, între localităţile Haret şi Călimăneşti, în 30 iulie 2022, la ora 15.10. Viteza înregistrată de radar era de 169 de kilometri pe oră, în condițiile în care în acea zonă limita era de 100 km/h.  Procurorul a fost sancţionat cu un avertisment şi i-a fost suspendat permisul pentru 90 de zile.

Comments

comentarii

Creierul uman conţine bazele „sindromului inimii frânte”, conform unui nou studiu efectuat de oameni de ştiinţă italieni de la Spitalul Universitar din Foggia.... Citește mai mult
Sâmbătă, 18 mai, Parcul Tineretului din Cluj-Napoca va găzdui un eveniment pentru toate vârstele.... Citește mai mult

Lasă un răspuns