fbpx

Senatorul Cordoș vrea să deschidă cabinet de avocatură specializat pe procese cu bănci

Referatul procurorilor DNA Cluj în cazul arestării preventive a Mihaielei Cordoș dezvăluie că senatorul Alexandru Cordoș, jurist de profesie, intenționează să deschidă un cabinet de avocatură la Cluj împreună cu un avocat din București. Cabinetul ar urma să fie specializat pe procese cu bănci, potrivit spuselor soției. Aceasta a fost interceptată în timp ce vorba cu mama unui tânăr căruia încerca să-i găsească un post de jurist la Spital ori la Direcție Muncii, iar dacă nu, îi promite că îl va lua soțul ei la cabinetul de avocatură.

Senatorul PSD Alexandru Cordoș, absolvent al Facultății de Drept a Universității Babeș-Bolyai în 1997, are în plan sau avea, date fiind noile circumstanțe în care este urmărit penal, să deschidă un cabinet de avocatură împreună cu doi avocați, din care unul din București. Cordoș are diplomă de jurist, dar nu este avocat.

Mihaiela Cordoș a contactat-o în 14 aprilie pe mama tânărului, Veronica Doleanu, căreia i-a spus că i-ar putea angaja fiul la un nou cabinet de avocatură, înființat de senator la Cluj, unde va lucra și fiica acestuia, Andreea.

Potrivit referatului DNA, ”la data de 14.04.2015 Cordoş Mihaiela Lucia a contactat-o de pe telefonul său mobil pe Doleanu Veronica, iniţial pentru a-i solicita un număr de telefon fix pentru a o suna, însă întrucât susnumita avea probleme tehnice cu postul telefonic fix,  motiv pentru care Cordoş Mihaiela Lucia a apelat-o de pe telefonul mobil al altei persoane şi nu de pe telefonul său (aspect ce dovedeşte comportamentul infracţional al susnumitei). Cu acea ocazie, Cordoş Mihaiela Lucia i-a transmis că la iniţiativa lui Cordoş Alexandru, acesta, împreună cu doi avocaţi înfiinţează un cabinet de avocatură în circa două săptămâni şi că îl va angaja pe Doleanu Tudor Florin la acel cabinet. Susnumita s-a mai exprimat în sensul că la Direcţia Muncii unde vorbise  să îl angajeze ar avea un salariu mic  fiind angajat doar temporar pe 3 luni

CORDOŞ MIHAIELA LUCICA: No, acuma pot să vorbesc şi eu, că-i telefonu’ lu’ colega mea … (neinteligibil) şi-i creat după timbru vocal…
DOLEANU VERONICA: Da…

CORDOŞ MIHAIELA LUCICA: …dar mă rog…. No, deci eu am vorbit cu RODI (n.n. probabil Şelaru Rodica) sâmbătă…

DOLEANU VERONICA: Da.

CORDOŞ MIHAIELA LUCICA: La ea problema îi că fata care îşi face cerere de concediu fără salar’, îşi face de mâine numai…

DOLEANU VERONICA: Da.

CORDOŞ MIHAIELA LUCICA: Deci numai din 15, pe trei luni. Deci ea iniţial nu ar fi putut să-i dea decât…, am înţeles că între şase şi şapte milioane. Dar să vă spun altceva…  Deci soţu’ meu nu…  Eu nu am putut să vă sun până acuma că n-am ştiut sigur. Ei deschid un cabinet de avocatură aici la Cluj…, cu un avocat de la Bucureşti…, dar merge pe…, cum să vă spun eu…, pe recuperările astea de la bănci…  Bancare. Acuma sigur că el o vrut  neapărat să iniţieze chestia asta ca să deschidă la Cluj biroul peste două săptămâni..., în eventualitatea că vrea TUDOR sau ceva, deci cu ANDREEA să lucreze. …….. Deci soţu’ meu nu a vrut să facă altfel…, decât dacă îi angajează şi pe ei. Da’ de fapt, nu de la ei o pornit…, că o pornit de la soţu’ meu, cu avocatu’ de la Bucureşti.  …..

DOLEANU VERONICA: Bine. Şi ăla…, ăla când se pune în…?

CORDOŞ MIHAIELA LUCICA: Peste două săptămâni deschide…, deci pe… Ştefan cel Mare, număru’ 19. Deci la cabinet acolo…, acolo o să fie cabinetu’… No.., eu…, eu zic că ar fi o…  Bine, el luând în calcul varianta, că ştia că pe TUDOR nu-l putem lăsa deoparte şi… chiar s-a zbătut omu’ să facă. V-am zis că el o vorbit şi cu domnu’ manager pentru aici la noi ……

DOLEANU VERONICA: Şi dincoace la Direcţia Muncii.., cam pe când ar fi? Mâine…, de mâine începând?

CORDOŞ MIHAIELA LUCICA: Ea o zis…, RODICA…, că… de…  Deci de mâine ar trebui fata să-şi facă cererea pe trei luni de concediu fără salar’…  Că nu se mai aprobă acuma la nimeni…, numa’ trei luni.  … (neinteligibil) Problema e că nu-i salariul ce trebuie…, ştiţi? Şi acolo…, iară să te iniţiezi, iară să vezi ce faci…  E agenţie de plăţi…, eu ştiu ce trebuie făcut acolo? Habar n-am. Că RODICA în ideea asta a zis că să meargă el astăzi sus acolo. Da’ am înţeles că nici ei nu vin astăzi la servici. ….

DOLEANU VERONICA: Şi cam…, pe când trebuie să meargă TUDOR acolo?

CORDOŞ MIHAIELA LUCICA: Păi TUDOR ar trebui să meargă undeva…  Deci să se întâlnească cu ANDREEA săptămâna viitoare…., să pună la punct nişte detalii până vine el mier…, ăă…, miercuri, joi de la Bucureşti şi deja vinerea viitoare ei să fie tot, tot, tot OK. ….

CORDOŞ MIHAIELA LUCICA: Da’ nu…, doamna VERA, da’ nu…  …… Şi ŞTEFI…, soţu’ meu i-o spus: “Uite…, eu am la Cluj…”, zice…,  “pe ANDREEA şi…”, zice.., “încă un băiat”.  No, deci eu…, asta e o chestie sigură ce pot…, ce se poate face din punctul nostru de vedere.

DOLEANU VERONICA: Dar…

CORDOŞ MIHAIELA LUCICA: Oricum nu-l lasă pe TUDOR…, deci…,  pe dinafară. Asta-i clar.

DOLEANU VERONICA: Pff…  Acuma-i 15…  Cam…, înainte de întâi va fi?

CORDOŞ MIHAIELA LUCICA: Vă spun eu mâine mai multe…  Adică vă spun eu joi când veniţi, mai multe chestii. Şi eventual să-l aduceţi şi pe TUDOR, să vorbesc un pic cu el.

DOLEANU VERONICA: Bine…..

Comments

comentarii

Lasă un răspuns