fbpx
Soții Cordoș

Dosarul Cordoș: ”Am dat 1.000 de euro, nu s-o rezolvat, m-o mințit, m-o purtat un an de zile”

Interceptările din dosarul de urmărire penală arată că o femeie se plânge că i-a dat degeaba 1.000 de euro soției senatorului Alexandru Cordoș pentru a-i ”rezolva” un post la Spitalul Județean Cluj și că aceasta din urmă i-a cerut apoi dublul sumei. Mihaiela Cordoș este referent resurse umane la spital.

Procurorii DNA Cluj au notat în referatul cu propunerea de arestare preventivă a Mihaielei Cordoș că aceasta i-a înapoiat unei femei pe nume Dorina Dăncilă suma 1.000 de euro, prin intermediul unei cunoștințe comune, Raluca Valoșutean, în data de 27 noimebrie 2014. Dăncilă a dat examen pentru un post la Spitalul Clinic Județean (SCJ), dar nu l-a promovat.

”Cu toate acestea, în condiţiile în care la nivelul SCJ Cluj au fost scoase din nou la concurs un număr de 189 de posturi pentru personal medical, examenele fiind fixate să debuteze la 20 ianuarie 2015, numita Dăncilă Dorina a contactat-o direct pe Cordoş Mihaiela Lucia, arătându-se interesată în participarea la noul examen. Pentru a stabili detalii şi înţelegeri privind modul în care vor proceda mai departe, cele două au derulat o întâlnire în după-masa zilei de 4 decembrie 2014, în proximitatea Spitalului Clinic Judeţean Cluj.

Discuţiile telefonice interceptate în cauză au evidenţiat faptul că numita Cordoş Mihaiela Lucia i-a solicitat lui Dăncilă Dorina, pentru a interveni pe lângă membri ai comisiei de concurs şi a-i rezolva problema locului de muncă în cadrul SCJ Cluj, o sumă de bani dublă decât cea cerută iniţial, respectiv suma de 2.000 euro, aspect care a nemulțumit-o  pe aceasta din urmă, exprimându-se în acest sens cu ocazia unor convorbiri telefonice purtate la datele de 07.01.2015, 12.01.2015 şi 18.01.2015.”, se arată în referatul procurorilor, din care redăm mai jos:

Discuţie telefonică purtată în data de 07.01.2015

DOAMNA: Da când te-o sunat Raluca de ce te-o sunat? Nu de posturi sau ceva? Că nu am mai discutat.

DĂNCILĂ DORINA: Că o zis aia că nu, nu ne înțelegem ca să-i dau două, să-i dau dublu și să-mi găsească nu știu când, îi trebuie bani.

DOAMNA: Ioi, tu ce tupeu, tu Dorina tu.

DĂNCILĂ DORINA: Bine, îți ia banii din buzunar ce tupeu.

DOAMNA: No așa ceva … că dacă ar fi să zic un terchea berchea, doară ea se pretinde cu relații și cu … așa ceva … atuncea m-am gândit că să te întreb și apoi am uitat …

DĂNCILĂ DORINA: Cred că io părut ei rău că mi-o dat banii înapoi..”

Discuţie telefonică purtată la data de 12.01.2015

„…DĂNCILĂ DORINA: …… Ţi-am spus că până la urmă mi-a cerut dublu, nu?

RODI: Nu.

DĂNCILĂ DORINA: Nu ţi-am spus? Ooooo! Păi a cerut dublu, draga mea!

RODI: Du-te…

DĂNCILĂ DORINA: Dar tot să-i dau înainte, RODI! Că nu era nicio problemă, ştii, dacă era… se rezolva şi după aia  se achita, ştii? Dar înainte! Tot înainte şi după aia să vorbesc eu singură, ştii? ….

Discuție telefonică purtată la data de 18.01.2015

(„…DĂNCILĂ DORINA: Îhm. Auzi tu Anca? Dar să-ți spun ceva, îi deci tipa asta, știi, cu care am fost eu combinată, prietena lui nepoata lui NELU, aia acolo la dracu s-o (n.n. înjură) acolo lucră, la resurse umane, știi? Deci, dosarele …(? )pe la ea trec, și ea mi-o cerut scorul ăla, știi?

ANCA: Da, da.

DĂNCILĂ DORINA: Dar mi-o cerut înainte, și eu nu mai vreau să dau înainte că, nu mai am încredere. Eu nu pot să dau 2000 de euro, îi foarte mult.

ANCA: Îhm.

DĂNCILĂ DORINA: Na, am dat 1000 de euro, nu s-o rezolvat, m-o mițit, m-o purtat un an de zile.

Pe parcursul cercetărilor efectuate în cauză a rezultat că la un anumit moment dat Dăncilă Dorina a refuzat să remită lui Cordoş Mihaiela Lucia suma de bani solicitată optând să plece în Germania. Ulterior,  s-a stabilit că Dăncilă Dorina s-a întors din Germania şi a contactat-o pe numita Cordoş Mihaiela Lucia în scopul menţionat mai sus.

Un prim contact între cele două a avut loc la data de 25.02.2015, când Dăncilă Dorina a sunat-o pe Cordoş Mihaiela Lucia pentru a în întreba dacă are noutăţi şi dacă mai este util să se mai întâlnească pentru a discuta vizavi de problema în cauză

(„…DORINA: Da, noutăţi?… aveţi ceva noutăţi? sau nimic nou…
          …………………………………………………………………………

DORINA: No bine, oare are rost să… ne-ntâlnim?
          CORDOŞ MIHAIELA LUCIA: Na, DORINA, eu v-am zis că eu la telefon n-am cum să… ce să fac eu… eu zic că are, apăi dumneavoastră consideraţi dacă are sau n-are…

………………………………………………………………………….

DORINA: Da, da, ă… să vin la dumneavoastră acolo?

CORDOŞ MIHAIELA LUCIA: Păi da haideţi la birou doară… ce are? că doară nu-i nimic de…

DORINA: Îhî… da da da.

CORDOŞ MIHAIELA LUCIA: Haideţi liniştită.

DORINA: No bine atuncea, trec mâine pe la dumneavoastră, bine?…).

”Măsurile de supraveghere tehnică luate în cauză au relevat faptul că la data de 26.02.2015, în jurul orei 10.30, Dăncilă Dorina a fost la SCJ Cluj unde s-a întâlnit cu Cordoş Mihaiela Lucia. Ulterior, în aceeaşi zi, Dăncilă Dorina trebuia să se întoarcă la spital pentru a se întâlni cu Cordoş Mihaiela Lucia lucru pe care nu l-a mai făcut. În cauză există suspiciunea reală că Dăncilă Dorina a acceptat, cel puţin pentru moment, propunerea lui Cordoş Mihaiela Lucia de a da suma de 2.000 euro, pentru intervenţiile promise de aceasta pe lângă membri ai comisiei de concurs”, susțin anchetatorii.

CORDOŞ MIHAIELA LUCIA: Da, eu am vrut numai să ştiu dacă, ajungeţi sau nu, că… eu nu m-am dezbrăcat, ştiţi că, am zis că… dacă cumva ajungeţi atunci să mă duc, da dacă nu… nu-i nici un bai că nu mă duc.

DOAMNA: Nu reuşesc să ajung astăzi…

CORDOŞ MIHAIELA LUCIA: No…

DOAMNA: Oare mâine-i târziu?

CORDOŞ MIHAIELA LUCIA: Păi nu-i târziu, numa că, eu, nici eu nu pot că şi eu am nişte treburi, mă duc încoace, viu în colo, şi eu, nu pot să vorbesc în fiecare zi… “hai acuma, haide atunci”… ştii?

DOAMNA: Îhî… da da da… că nu reuşesc să mă duc astăzi.

CORDOŞ MIHAIELA LUCIA: No, atuncea, sunaţi-mă dacă vreţi să veniţi mâine, da să ştiu din vreme, c-aşa nu mai pot atuncea.

DOAMNA: Vă sun mâine din vreme.

CORDOŞ MIHAIELA LUCIA: Bine, ok….”.

La data de 27.02.2015, Cordoş Mihaiela Lucia a fost contactată de către Dăncilă Dorina în legătură cu aceeaşi problemă. Aceasta din urmă i-a transmis că oscilează între a rămâne în România şi a pleca în Germania unde este pe punctul de a semna un contract de muncă, datorită faptului că fiica sa, care este studentă, ar rămâne singură acasă. Din conţinutul convorbirii mai reiese faptul că Dăncilă Dorina nu este sigură că numita Cordoş Mihaiela Lucia îi va rezolva problema locului de muncă în cadrul SCJ Cluj, motiv pentru care ii comunică în mod nereal că ar fi încercat în ziua respectivă să o contacteze telefonic şi că ar fi căutat-o la serviciu (măsurile dispuse în cauză au relevat faptul că aceasta nu a fost la SCJ Cluj)

(„…DORINA: Ştiţi ce-am vrut să vă zic? Nu nu nu, că-i altceva, deci vreau să vă zic ceva, ă… eu… ă… am un contract în străinătate……

CORDOŞ MIHAIELA LUCIA: No, păi atunci de ce să nu vă duceţi?

DORINA: Da eu aş fi… ştiţi motivul meu care-i… pentru care eu renunţ, aş fi vrut să renunţ la banii ăia mai mulţi, ca să-mi pot controla fata, pentru că fata-mi rămâ… îi la facultate în anul 1, da……..

DORINA: Aia-i, nu poţi să fi cu toate, da ştiţi cum că, ideea îi că dacă… dacă aş ştii cu siguranţă că pot să-mi depun dosarul şi …

CORDOŞ MIHAIELA LUCIA: Păi d-apoi de ce să nu puteţi să-l depuneţi, doară nu v-am zis că puteţi să-l depuneţi, în momentul când o să se facă înscrierea, îl dep, îl depuneţi, doară eu v-am zis atunci… na…

DORINA: Da da da.

CORDOŞ MIHAIELA LUCIA: No, lăsaţi, mai hotărâţi-vă şi-apoi veniţi săptămâna viitoare şi-ţi vedea dacă da sau ba, da… no, eu nu ştiu ce să vă zic altceva, no, eu cu mare drag am vrut să vă ajut, da mai mult n-am putut…

DORINA: Îhî, îhî.

CORDOŞ MIHAIELA LUCIA: No… eu tot v-am zis şi ieri şi alaltăieri, d-apoi dacă dumneavoastră tot aşa o… azi-mâine, azi-mâine, apoi aşa nu se poate, că…

DORINA: Da, da, ştiu, ştiu ce ziceţi…

CORDOŞ MIHAIELA LUCIA: Nu se poate aşa că n-ai cum, deci nu… no…

… CORDOŞ MIHAIELA LUCIA: Păi mai hotărâţi-vă şi-apoi venim, veniţi dumneavoastră-ncolo, bine?….).

La data de 13.03.2015 într-o discuţie purtată cu o doamnă identificată pe numele Huja Valeria, Dăncilă Dorina confirmă încă o dată că numita Cordoş Mihaiela Lucia i-a solicitat suma de 2.000 euro.

(„…DĂNCILĂ DORINA: Nu pot. Deci, nu pot. Aicea îs tu … aicea îs niște, îs niște excrocherii, îți trebe’ o șpagă VALI dragă, mi-o cerut 2 mii de euro, minim, pentru un post … nu știu ce mare post. 2 mii de euro, na.

VALI: Îți dai seama.

DĂNCILĂ DORINA: N-are rost. Lasă că, mă duc eu și lucrez acolo și oricum … și la pensie mi se …

VALI: Se cunoaște și …

DĂNCILĂ DORINA: … o să fie altceva….”).

Deşi a lăsat impresia că pentru moment a renunţat la a mai apela la sprijinul lui Cordoş Mihaiela Lucia, Dăncilă Dorina a contactat-o pe aceasta din urmă la data de 01.04.2015, comunicându-i că vrea să treacă pe la ea zilele următoare

…DĂNCILĂ DORINA: Da. Ce ziceţi, oare pot să trec pe-acolo?

CORDOŞ MIHAIELA LUCIA: Păi treceţi, treceţi dacă vreţi.

DĂNCILĂ DORINA: Da?

CORDOŞ MIHAIELA LUCIA: Da, da. Puteţi să treceţi liniştită.

DĂNCILĂ DORINA: Oare când?

CORDOŞ MIHAIELA LUCIA: Astăzi, mâine, când doriţi.

DĂNCILĂ DORINA: Deci… am fost şi pe la…

CORDOŞ MIHAIELA LUCIA: Da, da, astăzi sau mâine, când doriţi dumneavoastră.

DĂNCILĂ DORINA: Da, da. Am fost şi-aicea la Medicală III, tot m-am uitat de… da’ nimic concret. No, bine  doamna MIHAIELA, trec atuncea să vorbim, bine?

CORDOŞ MIHAIELA LUCIA: Bine, bine, la revedere…

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina