Bătrânii care se luptă cu milionarul Brody au mers la instanță pentru rejudecare

Cei doi bătrâni care locuiesc într-un apartament din centrul Clujului, dorit de milionarul Cornelius Brody, au mers la instanță, după șase ani de judecată, speriați că și-ar putea pierde agoniseala de-o viață. Ei au cumpărat apartamentul de la Stat în 1997, iar apoi a fost înscris în cartea funciară un antecesor al lui Brody. Statul i-a lăsat în încurcătură, iar din 2009, cele două părți se judecă pentru a dovedi care este adevăratul proprietar.

av dorina lucaciu si batrani la judecatorie (1)Soții Bela și Magdalena Szilagyi, în vârstă de peste 70 de ani, au fost la Judecătoria Cluj-Napoca la primul termen în cadrul rejudecării dosarului, dispuse în decembrie 2014 de către Curtea de Apel Cluj. Deși nu era obligatorie prezența, întrucât sunt reprezentați prin avocata Dorina Lucaciu, bătrânii au mers la instanță pentru a vedea cu ochii lor ce se întâmplă în proces, fiind îngrijorați că ar putea rămâne fără apartamentul din imobilul de la numărul 12 de pe strada Ion Rațiu. Întreg imobilul a fost revendicat în 1998 de Gavril Brody, antecesor al lui Cornelius Brody, șeful gigantului IT IQuest. Apartamentul locuit de Szilagyi și vândut de Stat a fost introdus în procesul dintre Brody și Statul Român din perioada 1998-2001, fără ca bătrânii să știe. În 2001, Gavril Brody a intrat în posesia apartamentelor libere din imobil, dar și-a intabulat și apartamentul care fusese vândut de Consiliul Local soților Szilagy. Chiar un executor judecătoresc a notat în 2001 că Brody nu poate intra în posesia  apartamentului respectiv căci a fost vândut de Stat. Pentru apartamentele vândute de Stat exista varianta despăgubirilor către foștii proprietari.

Cornelius Brody
Cornelius Brody

Între timp, Gavril Brody a decedat, iar moștenitorii lui, între care și Cornelius Brody au rămas să se judece cu bătrânii. Practic, instanța trebuie să decidă dacă proprietari sunt bătrânii ce locuiesc în apartament și care au contract de vânzare-cumpărare sau Brody, care este notat ulterior în cartea funciară. Rezolvarea problemei nu este ușoară deloc, dovadă fiind faptul că procesul a început în 2009 la Judecătorie, a trecut pe la Tribunal și Curtea de Apel, iar acum este iar la Judecătorie pentru rejudecare. Pe parcursul procesului, avocata bătrânilor, Dorina Lucaciu, a susținut că înscrierea din cartea funciară nu corespunde realității. Detalii AICI. 

Odată cu începerea rejudecării, avocata a solicitat instanței să ceară Oficiului de Cadastru să se comunice încheierea de carte funciară prin care s-a intabulat Brody. ”Având în vedere în baza acestei încheieri se întabulează apartamentul aflat în litigiu cu titlu de restituire. Or, raportat la dispozitivele sentințelor care au fost pronunțate cu privire la constatarea valabilității titlului Statului, nicăieri nu este menționat cuvântul restituire. Și raportat la cele două procese verbale prin care s-a refuzat restituirea acestui apartament, se impune a se transmite întregul dosar care a stat la baza intabulării”, a spus avocata.

De asemenea, s-a solicitat de la Prefectură lămurirea de ce pe unele documente apare Gavril Brody, iar pe altele Carol Brody. ”Pentru a ne comunica dacă numitul Brody Carol, care a formulat cererea de restituire în baza legii 112, se identifică cu numitul Brody Gavril. Aceste inadvertențe rezultă din următorul fapt: cererea înregistrată sub 1077/27.06.1997, astfel cum susțin pârâții, ar aparține antecesorului lor, respectiv Brody Gavril. Răspunsul la această cerere, emis de consiliul județean Cluj, se referă la un alt petent, anume la petentul Brody Carol. De asemenea, nu coincid datele de identificare ale celor doi, respectiv adresele pe care și le indică fiecare.”, a precizat avocata Lucaciu.

Următorul termen de judecată va fi în luna iunie.

Comments

comentarii

Electric Castle, unul dintre cele mai așteptate evenimente muzicale din România, nu a scăpat nici în acest an de ploaie.... Citește mai mult
După mai multe zile de caniculă, cerul din municipiul Cluj-Napoca şi din comuna Floreşti s-a întunecat şi a venit o ploaie torenţială.... Citește mai mult

Lasă un răspuns