Acasă » SISTEMUL JUDICIAR » Secția de judecători a CSM: Ar putea să existe indicii că Danileț a incălcat norme de conduită

Secția de judecători a CSM: Ar putea să existe indicii că Danileț a incălcat norme de conduită

Secția de judecători din cadrul CSM a decis că Raportul Inspecției Judiciare este admisibil și va fi analizat la o dată ulterioară, constatând că ar putea să existe indicii că judecătorul Cristi Danileț a incălcat norme de conduită prin unele postări pe Facebook referitoare la Tudorel Toader.

”Secția a constatat că ar putea să existe indicii cu privire la încălcarea de către domnul judecător Cristi Danileț din cadrul  Tribunalului Cluj a normelor de conduită reglementate de art.  9 alin.2 din Codul deontologic al judecătorilor și procurorilor (6 voturi pentru și 3 împotrivă) și că nu există indicii cu privire la încălcarea normelor de conduită reglementate de art.17 din Codul deontologic al judecătorilor și procurorilor (5 voturi pentru și 4 voturi împotrivă”, se arată pe ordinea de zi soluționată din 13 martie.

ART. 9 alin. (2) din Codul deontologic prevede:”Judecătorii şi procurorii trebuie să se abţină de la orice comportament, act sau manifestare de natură să altereze încrederea în imparţialitatea lor.”

Cristi Danileț a explicat pentru Clujust ce înseamnă proaspăta decizie a Secției de judecători a CSM, deoarece presa a interpretat-o greșit, ca și cum ar fi o decizie finală: ”Sectia de judecatori a fost sesizata de Inspectie cu o posibilă încălcare a Codului deontologic. Acum, CSM a declarat că primeste aceasta sesizare, urmand sa stabilească la termenul următor daca este sau nu o abatere. Cum ar veni, a fost decizie de admisibilitate”

Urmează citarea lui Danileț la o dată viitoare pentru a da explicații. ”Deci o sa mi se dea termen, sa ma duc la ei. Numai ca eu deja am fost in urma cu o saptamana, astfel că o sa le trimit o pozitie scrisa”

Nu există o sancțiune concretă pentru încălcarea codului deontologic. ”Teoretic, o astfel de decizie se duce hotararea la mapa profesionala si la urmatoarea evaluare poți fi depunctat. Numai că de la 20 ani in sus de experiență nu se mai face evaluare”, a precizat Danileț.

Citește și

Danileț, cercetat disciplinar pentru postări pe Facebook: ”Sunt cel mai citit judecător din sud-estul Europei”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns