fbpx
Acasă » SISTEMUL JUDICIAR » Danileț, cercetat disciplinar pentru postări pe Facebook: ”Sunt cel mai citit judecător din sud-estul Europei”

Danileț, cercetat disciplinar pentru postări pe Facebook: ”Sunt cel mai citit judecător din sud-estul Europei”

Cunoscutul judecător din Cluj, Cristi Danileț, a fost chemat, astăzi, la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), fiind cercetat disciplinar pentru unele postări de pe Facebook. ”Sunt cel mai citit judecător din sud-estul Europei, fără falsă modestie”, spune Danileț.

”Sunt chemat la CSM pentru a răspunde la o acuzație care s-a adus împotriva mea, urmare a unor postări pe Facebook împotriva ministrului Toader. S-a făcut o investigație disciplinară, s-a ajuns la concluzia că atunci când am vorbit ceva rău de ministrul Toader nu am încălcat legea statutului magistraților, dar posibil că am încălcat codul nostru deontologic. Și pentru a răspunde cu privire la posibila încălcare, sunt astăzi chemat la CSM să îmi prezint apărările și să fiu judecat, să se stabilească dacă am încălcat sau nu codul deontologic.

Dacă se va considera că nu, plec acasă liniștit, bucuros că am cheltuit banii de avion dus-întors. Dacă se spune că am încălcat codul deontologic, atunci hârtia aia se duce la dosarul meu personal și la o eventuală dorință a mea de a promova în funcție, voi fi blocat un număr de ani.”, a declarat judecătorul Danileț în cadrul unui interviu pentru Hotnews.ro

Magistratul a precizat pentru Clujust.ro că este o fază preliminară a anchetei disciplinare pentru care a fost chemat azi, dar că în ultimul an au fost mai multe sesizări din oficiu ale Inspecției Judiciare cu privire la postările lui de pe Facebook.

Legat de ceea ce scrie pe rețeaua socială, Cristi Danileț a declarat: ”Eu am pretenția că mă adresez unui public inteligent. În publicul meu, care mă citește în mod regulat, sunt vreo 5.000 de prieteni și 66.000 de followeri (urmăritori – n.red). E foarte mult! Sunt cel mai citit judecător din sud-estul Europei, trebuie să recunosc asta fără falsă modestie. Eu când postez acolo am pretenția că mă adresez unui public inteligent, cu care dialoghez zilnic. Uneori nu-mi reușește lucrul acesta. Adică fac unele postări să zicem cu mesaj sau ironice și unii nu le înțeleg. Cei care nu le înțeleg sunt de regulă cititorii unei anumite părți a presei pe care eu o bag așa într-o denumire generică Mocirla TV. În general, oamenii care se uită la televiziuni care atacă zilnic judecătorii sau procurorii, sunt setați să nu gândească cu mintea lor. Și atunci se întâmplă uneori ca la postările mele să am detractori de-ăștia, pentru că mesajul apare pe un anumit site și apoi la o anumită televiziune și i se dă un anumit sens.

Secția pentru judecători a CSM a amânat discutarea raportului privitor la posibila încălcare a codului deontologic de către Danileț pentru data de 13 martie.

Declarația despre ancheta disciplinară este în ultimele minute ale interviului.

Judecatorul Cristi Danilet, la Hotnews Live

Judecătorul Cristi Danileț, la HotNews Live

Publicată de HotNews.ro pe Miercuri, 6 martie 2019

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina