fbpx

#Save Alessia – Campanie pentru a convinge instanța să nu trimită în Mexic fiica unei clujence

Pe internet și nu numai se strâng semnături pentru ca fetița de doi ani a clujencei Irina Cristescu să nu fie trimisă în Mexic la tatăl ei, Hector Bitar de la Pena, un personaj controversat, nepotul celui mai bogat om din lume, Carlos Slim.

Irina Cristescu, fiica proprietarei lanțului de optică medicală Opticris, a intentat divorțul de Hector Bitar de la Pena la câteva luni după nașterea fetiței Alessia, când soțul a început să fie violent. A fugit din Mexis în SUA, de unde, cu ajutorul FBI, s-a întors în România. Deși până nu demult nu l-a interesat de deloc de copil, mexicanul s-a adresat instanțelor românește cu o acțiune cu obiectul ”răpire internațională de copii” împotriva mamei, în baza Convenției de la Haga din 1980. O instanță i-a admis acțiunea cu toate că o ordonanță președințială de anul trecut stipula că pe parcursul procesului de divorț, copilul va sta în grija mamei. Procesul de divorț este suspendat.

După ce Tribunalul București a dispus în 8 februarie ”înapoierea copilului la reședinta obisnuită din Mexic”, apropiații mamei au creat pagina de Facebook Save Alessia și petiția de la acest link.

Soluția Tribunalului mai arată că ”fixeaza termen pentru executarea obligatiei de înapoiere 2 (doua) saptamâni de la comunicarea prezentei hotarâri, sub sanctiunea unei amenzi civile de 10.000 lei în sarcina pârâtei si în favoarea Statului Român. În caz de refuz de executare voluntara a obligatiei de înapoiere a copilului în termenul stabilit, autorizeaza pe reclamant sa preia copilul personal sau, dupa caz, prin reprezentant si obliga pârâta sa predea reclamantului documentul de calatorie al copilului ori sa-si dea concursul pentru eliberarea unor documente de calatorie pe numele copilului, suplinind prin prezenta acordul sau în caz de refuz.”

Hotărârea executorie va fi atacată cu recurs de către avocații Irinei Cristescu, care se va judeca la Curtea de Apel București. Până atunci, apropiații clujencei încearcă să sensibilizeze autoritățile, în special instanța.

”SEMNATI petitia prin accesarea link-ului de mai jos si parcurgerii pasilor descrisi pentru a o sprijini pe Alessia, o fetita de numai doi ani este in pericol. In 10 zile ar putea fi luata de langa mama ei, care o adora si ii este complet dedicata, si va fi trimisa intr-o tara straina, pentru a fi incredintata unui tata pe care nu il cunoaste. Un tata care timp de doi ani nu si-a dorit sa o vada, nu a intrebat de ea, nu i-a trimis nici macar o jucarie. Un tata care nu numai ca s-a purtat abuziv cu mama ei, dar i-a pus in pericol viata.”, scrie pe pagina de Facebook.

irina si hector bitar
Hector și Irina, când erau împreună

Textul petiției

”Alessia, o fetita de doi ani, este in pericol de a fi luata de la mama ei, si trimisa intr-o tara straina pentru a fi incredintata tatalui ei, pe care nu il cunoaste si care are un stil de viata controversat in Mexic.

Alessia avea doar doua luni cand ea si mama ei au fost nevoite sa plece din Mexic – un sistem care deserveste interesele celor bogati si influenti – si sa vina in Romania – ajutate de autoritatile americane. De peste doi ani familia se lupta in justitie, si cu ajutorul nostru si al lui Dumnezeu vor reusi. Alessia nu stie ca justitia romana a hotarat soarta vietii ei. Ca, desi tara de origine a tatalui, Mexic, a decis ca ea trebuie sa ramana cu mama ei, in Romania lucrurile au stat altfel.

Alessia nu va intelege de ce nu mai este inconjurata de dragostea familiei care a crescut-o, ci se va afla printre niste straini a caror limba nu o vorbeste. Va intelege doar cand este prea tarziu ca viata ei a fost pentru totdeauna afectata de o decizie a institutiilor care aveau datoria sa o apere. Alessia ar putea fi copilul oricui.

AJUTA-NE sa schimbam aceasta decizie si sa salvam un copil nevinovat. Te rugam, SEMNEAZA PETITIA ONLINE!

“Acum mai mult ca oricand, eu si sora mea am inteles ce mult inseamna cuvantul ACASA. Romania este si casa Alessiei, pe care am adus-o aici la varsta de 2 luni. Aici a spus prima oara Mama, aici a facut primii pasi, aici rade si uneori plange, dar romaneste.
Ajutati-ne pe toti sa ramanem ACASA! Nu e nicaieri ca acasa.” Monica Cristescu

Indemnam departamentul de justitie romanesc sa ia in considerare toate aspectele si detaliile furnizate de catre mama Alessiei.

Petiția poate fi semnată AICI

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina