ELSA Cluj-Napoca își începe activitatea pe semestrul II: 6 concursuri de procese simulate și alte evenimente

Sesiunea de iarnă s-a terminat și semestrul al doilea se apropie cu pași repezi. Astfel, membrii ELSA Cluj-Napoca pregătesc deja evenimentele cu ajutorul cărora vor încerca să contribuie la dezvoltarea profesională și personală a studenților la drept.

În acest semestru, asociația va organiza diferite evenimente în cadrul cărora studenții vor putea aplica cele învățate în băncile facultății. Totodată, tinerii juriști vor putea aborda diverse teme de actualitate în cadrul conferințelor, seminarelor și prelegerilor organizate de ELSA Cluj-Napoca.

Primăvara aceasta departamentul Activități Academice va organiza șase concursuri de procese simulate, unul la nivel național și cinci la nivel local. Astfel, în 23-24 aprilie se va organiza Concursul Național de Procese Simulate de Drept Penal „Traian Pop”, realizat în parteneriat cu SCPA ”Sergiu Bogdan și Asociații”. În 19 martie va avea loc primul concurs local, respectiv cel de drept administrativ, urmând ca în data de 14 mai să aibă loc concursul pe drept fiscal. Mai apoi, în data de 21 mai se va organiza concursul pe tema drepturilor omului, iar în 29 mai vor avea loc concursurile pe drept comercial și dreptul internațional public. De asemenea, departamentul de Activități Academice organizează și un concurs de eseuri, în perioada 25 aprilie-24 mai.

Departamentul de Seminare și Conferințe începe semestrul cu organizarea seminarului „Drept și Morală”, care va avea loc în 24-25 martie. În perioada 19-24 aprilie va avea loc Săptămâna Juridică, în cadrul acestei conferințe naționale se vor aborda mai multe teme de interes pentru studenți. Săptămâna Juridică se va încheia cu Balul Juriștilor, unde vor fi invitați profesori, juriști și studenți. Nu în ultimul rând, departamentul Seminare și Conferințe, în colaborare cu Facultatea de Drept și cu Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității Babeș-Bolyai, va organiza Conferința Internațională „Europenizarea dreptului administrativ și codificarea procedurii administrative”. Acest eveniment va avea loc 13-14 mai.

elek ronaldTotodată, studenții facultăților de drept din Cluj-Napoca vor beneficia de stagii de practică la societăți de avocatură, la cabinete notariale, la instanțe și la parchete, facilitate de departamentul STEP al asociației prin programul „Postuniversitaria”. Tot departamentul STEP va organiza Perspectivele Juridice, pentru studenți în 14 aprilie și pentru elevii de clasa a XII-a în 27 aprilie. În plus, anul acesta ELSA Cluj-Napoca va organiza un Jobfest, unde societățile de avocatură vor putea să-și prezinte ofertele pentru viitorii avocați.

Nu în ultimul rând, pentru a avea o organizare cât mai bună, membrii asociației vor pleca într-un team-building la începutul semestrului. La acest team-bulding vor participa și avocații Mihai Cărăbaș și Oana Lungu de la Societatea Civilă de Avocați „Cărăbaș, Lungu”, societate cu care asociația tocmai și-a reînnoit parteneriatul.

Autor text: Ronald Elek – PR ELSA Cluj-Napoca

Comments

comentarii

Electric Castle, unul dintre cele mai așteptate festivaluri de muzică din Europa care se desfășoară în Bonțida, a fost afectat de pana informatică de la Microsoft.... Citește mai mult
Pentru a încuraja tinerii să se distreze responsabil, MedLife și-a mobilizat resursele și a pus la dispoziție festivalierilor din cadrul Electric Castle primul centru mobil de testare BTS (boli cu transmitere sexuală) din Europa Centrală și de Sud-Est.... Citește mai mult

Lasă un răspuns