fbpx

S-au împărțit amenzi creditorilor slovaci în dosarul de insolvență al Cord Blood

Trei companii slovace care dețin în România banca de celule stem Cord Blood au fost amendate de judecătorul sindic pentru că au împiedicat procedura în dosarul de insolvență.

În dosarul de insolvență al CBC Laboratories SA, firma principală din România a băncii de celule stem Cord Blood Center, în temeiul dispozitiilor art. 187 alin. 1 pct. 2 lit. i) din Noul cod de procedură civilă, judecătorul sindic a decis: ”aplică o amenda în cuantum de 700 lei creditoarei SLOVENSKY REGISTER PLACENTARNYCH KRVOTVORNYCH BUNIEK O.Z.  în calitate de presedinte al comitetului creditorilor, aplica o amenda în cuantum de 700 lei creditoarei CORD BLOOD CENTER S.R.O., în calitate de membru al comitetului creditorilor si aplica o amenda în cuantum de 700 lei creditoarei IT & T SRO, în calitate de membru al comitetului creditorilor”.

Prevederea legală de mai sus se referă la ”împiedicarea în orice mod a exercitării, în legătură cu procesul, a atribuţiilor ce revin judecătorilor, experţilor desemnaţi de instanţă în condiţiile legii, agenţilor procedurali, precum şi altor salariaţi ai instanţei.”

Judecătorul a pus în vedere reprezentantului administratorului judiciar Casa de Insolvență Transilvania să pună la dispozitia instanței sediile si datele de identificare ale celor trei membri ai comitetului creditorilor, urmând a se solicita concursul ANAF pentru executarea amenzii în Slovacia.

De asemenea, pâna la urmatorul termen de judecată, din 22 septembrie,  ”să depună la dosarul cauzei raportul de evaluare a bunurilor debitoarei, sa procedeze la publicarea unui anunt cu privire la depunerea acestuia la dosar în BPI (buletinul procedurilor de insolvență – n.red) pentru a da posibilitatea creditorilor sa-l conteste, iar în masura în care nu vor exista contestatii, sa procedeze la publicarea de îndata în BPI a tabelului definitiv al creantelor declarate împotriva averii debitoarei.”

Comments

comentarii

Doi bărbați au fost reținuți de polițiști după ce au dat o spargere într-o casă din cartierul clujean Andrei Mureșanu.... Citește mai mult
Liderul PNL Nicolae Ciucă a anunțat, miercuri seară, după ședința Coaliției, asumarea deciziei de comasare a alegerilor din acest an.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!