Rezultatele candidaților pentru funcții de conducere în instanțele din Cluj

Consiliul Superior al Magistraturii a publicat rezultatele concursului pentru funcții de conducere la judecătorii, tribunale și curți de apel. În Cluj, au fost scoase la concurs funcțiile de președinte la Judecătoriile Cluj-Napoca, Turda, Gherla, Huedin și cea de vicepreședinte la Curtea de Apel Cluj.

Competiție a fost pentru funcțiile de conducere de la Judecătoria Cluj-Napoca și Curtea de Apel Cluj, căci pentru celelalte trei judecătorii au fost câte un candidat.

Candidații au trecut mai întâi prin  testarea psihologică, evaluarea capacităţii de a lua decizii şi de a-şi asuma răspunderea, precum şi verificarea rezistenţei la stres. La această probă au fost notați cu ”recomandabil” sau ”nerecomandabil”. Probele la care au primit note au fost cea de susținere a proiectului de management și cea scrisă de tip grilă.

Astfel, fostul președinte al Judecătoriei Cluj-Napoca, Lucian Marian, a primit notele 9,35 la proiect și 8,60 la proba scrisă, cumulând o medie de 8,975. Contracandidatul Marius Mugurel Oprescu, președinte la Judecătoria Turda, a avut note mai mari: 9,80 și 9,80. Acesta din urmă a candidat și pentru un nou mandat la Judecătoria Turda, primind același punctaj. Sursele noastre spun că Oprescu încă se mai gândește dacă să rămână la Turda sau să vină la Cluj-Napoca. Judecătorul Lucian Marian își va începe activitatea la Curtea de Apel Alba Iulia, unde a promovat efectiv din 1 iulie, și ar putea reveni la Judecătoria Cluj-Napoca din 15 iulie doar dacă Oprescu rămâne la Turda.

Pentru funcția de vicepreședinte la Curtea de Apel Cluj au concurat Maria Boer și Monica Rodina. Prima a primit nota 6,70 la proiect și 8,20 la proba scrisă, având o medie de 7,45, iar a doua a primit 5 la proiect și nu s-a mai prezentat la proba scrisă. Precizăm că pentru a fi validat în funcție este nevoie să ai media peste 7.

La judecătoriile Gherla și Huedin au candidat președinții în funcție, Mihai Gîlcă, respectiv Simona Matei. Primul are media 9,111, iar Matei 8,125.

Rezultatele trebuie validate de plenul CSM.

Întrebările și răspunsurile la proba scrisă

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Comments

comentarii

Mesaj RO-alert pentru oamenii din Tulcea. Soldații ruși au atacat cu drone granița României.... Citește mai mult
Miercuri, 7 august, de la 10:00 - 20:00, te așteptăm într-o călătorie la The Cheesecake House unde fiecare felie de cheesecake va ajuta educația a 100 de copii cu boli grave de la Asociația Păsări.... Citește mai mult

Lasă un răspuns