fbpx

Rezultatele candidaților pentru funcții de conducere în instanțele din Cluj

Consiliul Superior al Magistraturii a publicat rezultatele concursului pentru funcții de conducere la judecătorii, tribunale și curți de apel. În Cluj, au fost scoase la concurs funcțiile de președinte la Judecătoriile Cluj-Napoca, Turda, Gherla, Huedin și cea de vicepreședinte la Curtea de Apel Cluj.

Competiție a fost pentru funcțiile de conducere de la Judecătoria Cluj-Napoca și Curtea de Apel Cluj, căci pentru celelalte trei judecătorii au fost câte un candidat.

Candidații au trecut mai întâi prin  testarea psihologică, evaluarea capacităţii de a lua decizii şi de a-şi asuma răspunderea, precum şi verificarea rezistenţei la stres. La această probă au fost notați cu ”recomandabil” sau ”nerecomandabil”. Probele la care au primit note au fost cea de susținere a proiectului de management și cea scrisă de tip grilă.

Astfel, fostul președinte al Judecătoriei Cluj-Napoca, Lucian Marian, a primit notele 9,35 la proiect și 8,60 la proba scrisă, cumulând o medie de 8,975. Contracandidatul Marius Mugurel Oprescu, președinte la Judecătoria Turda, a avut note mai mari: 9,80 și 9,80. Acesta din urmă a candidat și pentru un nou mandat la Judecătoria Turda, primind același punctaj. Sursele noastre spun că Oprescu încă se mai gândește dacă să rămână la Turda sau să vină la Cluj-Napoca. Judecătorul Lucian Marian își va începe activitatea la Curtea de Apel Alba Iulia, unde a promovat efectiv din 1 iulie, și ar putea reveni la Judecătoria Cluj-Napoca din 15 iulie doar dacă Oprescu rămâne la Turda.

Pentru funcția de vicepreședinte la Curtea de Apel Cluj au concurat Maria Boer și Monica Rodina. Prima a primit nota 6,70 la proiect și 8,20 la proba scrisă, având o medie de 7,45, iar a doua a primit 5 la proiect și nu s-a mai prezentat la proba scrisă. Precizăm că pentru a fi validat în funcție este nevoie să ai media peste 7.

La judecătoriile Gherla și Huedin au candidat președinții în funcție, Mihai Gîlcă, respectiv Simona Matei. Primul are media 9,111, iar Matei 8,125.

Rezultatele trebuie validate de plenul CSM.

Întrebările și răspunsurile la proba scrisă

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Comments

comentarii

O autoutilitară condusă de un tânăr de 23 de ani a ieșit de pe carosabil și s-a răsturnat.... Citește mai mult
Emil Boc, primarul Municipiului Cluj-Napoca, a vorbit joi dimineața, în cadrul unei intervenții la Radio, despre problema locuitorilor din Valea Fânațelor.... Citește mai mult
Rata de infectare în Cluj-Napoca se menține peste 3 la mia de locuitori, ultima raportare indicând o incidență de 3,64. Municipiul rămâne în scenariul roșu.... Citește mai mult
Horoscop 26 februarie 2021. Află ce zodie va reuși să iasă din zona de comfort și cine trebuie să fie atent cu banii.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina