fbpx

Reținut după ce a cerut 23.000 de euro pentru a influența un procuror DIICOT

Un bărbat fost reținut după ce a cerut și primit 23.000 de euro de la o persoană pentru a-și trafica pretinsa influență pe lângă un procuror DIICOT.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Iași au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 18 aprilie, a inculpatului M.B.M., pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență.

În aceeași cauză, s-a mai dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 18 aprilie 2024, față de o altă persoană în sarcina căreia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de complicitate la trafic de influență.

În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

”În perioada de 14 – 16 aprilie 2024, inculpatul M.B.M., beneficiind de ajutorul celuilalt inculpat, ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) suma de 23.000 euro pentru a-și trafica o presupusă influență pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. și că-l va determina pe acesta să dispună o soluție de clasare într-un dosar în care martorul era cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și proxenetism.
În contextul menționat mai sus, la data de 18 aprilie 2024, inculpatul M.B.M. ar fi primit de la martor suma de 23.000 euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Inculpaților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 din Codul de procedură penală.”

La data de 18 aprilie 2024, inculpatul M.B.M. urmează să fie prezentat Tribunalului Iași, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză procurorii au avut sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție și din partea IGPR – Biroul de Operațiuni Speciale Iași.

Comments

comentarii

Creierul uman conţine bazele „sindromului inimii frânte”, conform unui nou studiu efectuat de oameni de ştiinţă italieni de la Spitalul Universitar din Foggia.... Citește mai mult
Sâmbătă, 18 mai, Parcul Tineretului din Cluj-Napoca va găzdui un eveniment pentru toate vârstele.... Citește mai mult

Lasă un răspuns