fbpx

Cererea de abținere a judecătoarei din dosarul ”2 Mai” a fost respinsă

Ca urmare a presiunilor la care a fost supusă, judecătoarea Ancuța Popoviciu, care judectă dosarul accidentului din 2 Mai, a formulat cerere de abținere, dar aceasta a fost respinsă de alt judecător de la Judecătoria Mangalia.

”Respinge, ca nefondată, cererea de abținere formulată de către doamna judecător Popoviciu Ioana Ancuţa. Fără cale de atac. Pronunțată în ședință publică, azi, 19.04.2024”, se arată în minută.

Astfel, judecătoarea va judeca în continuare procesul în care Vlad Pascu este acuzat pentru uciderea a doi tineri.  Dacă cererea ar fi fost admisă, tot procesul ar fi fost luat de la început.

Ieri, avocații familiilor victimelor accidentului de la 2 Mai au cerut și obținut o amânare a ședinței de judecată. Solicitarea a fost motivată prin faptul că procesul trebuie să continue numai după ce Consiliul Superior al Magistraturii va discuta, în data de 24 aprilie, sesizarea făcută de Inspecția Judiciară privind suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din acest dosar.

Inspectorii judiciari apreciază că în procesul lui Vlad Pascu de la Judecătoria Mangalia “exercitarea în continuare a funcției de către judecătoare ar putea afecta desfășurarea cu imparțialitate a procedurilor disciplinare și ar fi de natură să aducă atingere gravă prestigiului justiției”.

Comments

comentarii

Creierul uman conţine bazele „sindromului inimii frânte”, conform unui nou studiu efectuat de oameni de ştiinţă italieni de la Spitalul Universitar din Foggia.... Citește mai mult
Sâmbătă, 18 mai, Parcul Tineretului din Cluj-Napoca va găzdui un eveniment pentru toate vârstele.... Citește mai mult

Lasă un răspuns