fbpx

Reconvocarea Adunării Generale a Baroului București cu un nou regulament și vot exclusiv electronic

După neîntrunirea cvorumului necesar pentru validarea Adunării Generale Deschise a Avocaților din Baroul București, convocată în datele de 22-24 iulie 2020, și probleme sesizate de avocați, Consiliul a reconvocat Adunarea Generală în perioada 26-28 august 2020, cu un nou regulament fără sintagma care a dus la multe invalidări ale candidaților și cu vot exclusiv electronic.

”Se reconvoacă Adunarea Generală Deschisă a Baroului București în perioada 26-28 august 2020, la Sala de Festivități a Baroului București „Flavius Teodosiu“, de la sediul baroului, etajul VI, în condițiile Regulamentului aprobat prin H.C.B.B. nr. 9/24.07.2020, având pe ordinea de zi „Alegerea delegaților Baroului București la Congresul Avocaților din 2020“.

Votul va putea fi exprimat exclusiv în variantă electronica, in conditiile prevazute de Regulament, dreptul la vot putand fi exercitat si in spatiul pus la dispozitie pentru desfasurarea Adunarii, respectiv Sala de Festivități a Baroului București „Flavius Teodosiu“.”, se arată în hotărârea Consiliului Baroului București (vezi aici hotărârea și calendarul adunării).

Avem și un nou Regulament de organizare a Adunării Generale, fără condiția impusă candidaților ca taxele să fie plătite la ”data depunerii candidaturii”, ci la zi. Căci mulți le-au plătit după ce și-au depus candidaturilor. Oricum avocata Georgeta Popescu a sesizat că Hotărârea pe baza căreia se invalidaseră candidaturile era revocată.

Noul Regulament prevede:

”In vederea validarii/invalidarii candidaturilor, Comisia nr. 1 examineaza cererile depuse de candidati si vizele compartimentelor de specialitate ale baroului/Filialei Bucuresti-Ilfov a C.A.A., verificand indeplinirea cumulativa a urmatoarelor conditii stabilite de Lege, Statut si prezentul Regulament, la data depunerii candidaturii:

a) apartenenta la Baroul Bucuresti si existenta dreptului de exercitare a profesiei;

b) plata la zi a taxelor si contributiilor profesionale catre bugetul Baroului Bucuresti, al U.N.B.R. si al Filialei Bucuresti-Ilfov a C.A.A., inclusiv a accesoriilor;

c) candidatul sa nu se afle in situatii care atrag incompatibilitatea ori suspendarea dreptului de exercitiu al profesiei;

d) candidatul sa nu se afle in executarea unei sanctiuni disciplinare;

e) candidatul sa nu fi fost condamnat penal definitiv.”

Nume importante din avocatură au reacționat.

Silvana Racoviceanu, consilier UNBR, a scris pe Facebook:

”Era o vorbă: “Sunt Conducători pe lângă care Istoria trece în papuci”…

Sub falsa titulatură a unei “Reconvocări”, Baroul București “acoperă eșecul unei AGA deschise, “tradiționale”, organizată “în pripă”, cu un Regulament revocat.

“Reconvocarea” cuprinde noi reguli și noi candidați, fiind în realitate o nouă organizare, la limita termenelor în care Bucureștiul riscă să nu aibă delegați la Congres.

Cine plătește costurile de organizare ale AGA din iulie (buletine printate, dezinfectanți, oameni alocați, comisii inutile) ?

Există o răspundere a Consiliului și Decanului pentru ce s-a desfășurat săptămâna trecută? ”

Avocata Cosmian Cerva a precizat:

”Gafă după la gafă la Consiliul Baroului București

Consilierii Baroului București o țin din greșeală în greșeală cu procedurile privind alegerea delegaților pentru Congresul Avocaților 2020. Ori nu dau doi bani pe Congres și atunci convoacă adunări cu regulamente revocate, ori nu sunt capabili sa voteze o procedura legală.

Dacă în prima etapă au convocat adunarea fara sa țină cont că regulamentul este revocat și componența comisiilor nu corespunde din punct de vedere al numărului de membri, la a doua incercare au pus carul înaintea boilor. Cu speranța că nu observa nimeni că noul regulament este adoptat pentru convocarea adunării (care tocmai a fost ) au dat drumul la procedura reconvocării. Bun. Și noi contestam din nou procedurile!”

Mihnea Stoica, care este chiar consilier în Baroul București, a menționat:

”Nu imi vine sa cred ca alegerea delegatilor la Congres ne surprinde precum iarna pe guvernanti! Ca multi dintre voi sunt dezamagit de modul cum sunt tratate alegerile pentru Congres si pentru adoptarea pripita si FARA DEZBATERI a regulamentului pilot de organizare a alegerilor online. Va asigur ca nu ma impotrivesc votarii online, ci adoptarii superficiale a normelor care vor servi drept referinta in viitor. Si fosesc intentionat timpul prezent ca sa pastrez secretul la care ma obliga in continuare dispozitiile anacronice ale art.48 alin.3 din Lege.”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns