fbpx

Radarul în iarbă de pe A3 oare se încadrează la ”locuri vizibile” din modificarea Codului Rutier?

Un șofer a surprins și postat pe Facebook o fotografie cu o autospecială de poliție cu radar parcată pe rigolă și în iarbă, de parcă avusese accident. Amintim că recent Codul Rutier a fost modificat și sensul că radarele trebuie să fie în locuri vizibile. Se încadrează autospeciala din imagine?

Fotografia cu mașina de poliție în iarbă pe A3 (Autostrada Transilvania), la kilometrul 15, pe direcția Turda, a fost postată, în 10 iunie, pe grupul ”Info Tafic, Jud Cluj”. Comentariile haioase ale utilizatorilor nu s-au lăsat așteptate:

“Si uite asa din banii nostri le cumpara la prostii ăștia masini noi de poliție si se baga pe toate șanțurile ca sa ne ia cu radaru….interesant cum s-au băgat ca nu este jeep”

“Ce loc de parcare or găsit 😂😂🙈 suta la suta în punctul acela aveau voie sa stea cu radar 😂😂“

“Grija mare la corcoduse sa nu ii prinda “radaru cufurelii” 😁”

“Bun loc de radar ,chiar nu îți poți da seama cum au “ parcat “ așa la perfecție 😂”

”Cum pana mea au incalecat santul acela fara sa o zdrobeasca… “

Recent, parlamentarii au votat modificarea Codului Rutier, iar una dintre modificări se referă tocmai la radare și sună în felul următor:

„Art.109.- alin. (4) Dispozitivele destinate măsurării vitezei se instalează exclusiv pe autovehicule care prezintă înscrisurile şi însemnele distinctive ale poliţiei rutiere. Dispozitivele mobile, de tip pistol, destinate măsurării vitezei se utilizează la o distanţă maximă de 10 metri de autovehiculele care prezintă înscrisurile şi însemnele distinctive ale poliţiei rutiere. Se interzice utilizarea dispozitivelor de măsurare a vitezei din autovehicule care nu prezintă înscrisurile şi însemnele distinctive, de către poliţişti care nu poartă uniforme, cu înscrisuri şi însemne distinctive, conform alin. (l) şi care nu sunt amplasate în locuri vizibile.

Comments

comentarii

Naţionala de fotbal a României a învins Andorra cu scorul de 2-0 (1-0), sâmbătă seara, pe Estadi Nacional din Andorra la Vella, la debutul său în Grupa I a preliminariilor EURO 2024.... Citește mai mult
Trei persoane au fost rănite, printre care și un copil de 4 ani, într-un accident care a avut loc sâmbătă în apropiere de Câmpenești.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!