PUZ-ul exploatarii de la Rosia Montana, atacat la Tribunalul Cluj

Prelungirea valabilitatii planului urbanistic zonal (PUZ) al exploatarii miniere de la Rosia Montana fost atacata la Tribunalul Cluj de trei asociatii ce lupta pentru protejarea mediului.

Asociatia Aurarilor Alburnus Maior Rosia Montana, Centrul Independent pentru Dezvoltarea Resurselor de Mediu, Asociatia Salvati Bucurestiului au cerut in 24 iulie la Tribunalul Cluj, in contencios administrativ, anuhttps://www.clujust.ro/wp-admin/post.php?post=2848&action=edit&message=6#wpseo_linkdexlarea PUZ-ului emis de  Consiliul Local din Rosia Montana pentru Rosia Montana Gold Corporation SA.

“La prelungirea planului urbanistic este nevoie de avize noi. Ei au prelungit fara a obtine din nou avizele. De aceea am cerut anularea actului”, a explicat avocatul Marius Harosa,  care reprezinta asociatia Alburnus Maior.   Acesta mai castigat procese impotriva Rosia Montana Gold Corporation.

Toate procesele de la Tribunalul Cluj ce privesc  Rosia Montana au fost stramutate dupa protestele impotriva proiectului minier din toamna-iarna 2013.  Dosarele au ajuns la Bistrita-Nasaud, Bacau, Buzau, Covasna,  Suceava.  “Au fost stramutate in judete unde  nu au fost proteste. Asta e,  vizitez tara”, a spus avocatul Harosa.

Comments

comentarii

Electric Castle, unul dintre cele mai așteptate evenimente muzicale din România, nu a scăpat nici în acest an de ploaie.... Citește mai mult
După mai multe zile de caniculă, cerul din municipiul Cluj-Napoca şi din comuna Floreşti s-a întunecat şi a venit o ploaie torenţială.... Citește mai mult

Lasă un răspuns