fbpx

Protest inedit în centrul Clujului. Au aprins lumânări pentru castanii tăiați

Membrii Partidului Mișcarea Liberală din Cluj, în frunte cu Liviu Alexa, au aprins lumânări pe trunchiurile rămase de la castanii tăiați după circa 50 de ani în Piața Avram Iancu din Cluj-Napoca.

Patru castani mari și umbroși au fost tăiați, efectiv, peste noapte și fără explicați de lângă Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca. După ce au fost aprinse lumânările, zeci de tineri s-au oprit și au făcut poze pentru a protesta pe Facebook împotriva tăierii copacilor.

Explicațiile Primăriei

”În ultimele zile Primăria municipiului Cluj-Napoca, prin Serviciul Spații verzi a efectuat o acțiune de înlăturare de pe domeniul public a arborilor compromiși din cauza bolilor identificate (Cryphonectria Parasitic) și a paraziților (Cameraria Orhidella), în zona Pieței Avram Iancu. Acești arbori prezentau pericol de prăbușire, periclitând siguranța trecătorilor.

Tăierea și înlăturarea acestor copaci s-a realizat cu aprobarea autorităților de mediu și după plantarea prealabilă a altor arbori în zone din imediata apropiere a celor tăiați.

În acest sezon de plantări municipalitatea a plantat peste 400 de arbori, 71 în imediata apropiere a celor înlăturați în Piața Avram Iancu, acțiunile urmând să fie reluate la toamnă, în perioada optimă pentru aceasta activitate.”, au transmis reprezentanții Primăriei.

Comments

comentarii

Îmbătrânirea populației României dă motive de îngrijorare economiștilor. VEZI care este vârsta medie a Clujului.... Citește mai mult
Gospodinele pot pune pe masa de Rusalii fructe și legume proaspete. Piața volantă din centrul Clujului are program prelungit astăzi, până la 17:30.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!