Marcel Borodi, fondatorul Brinel (sursa foto ittrends.ro)

O firmă de IT din Cluj, ce câștiga contracte cu primăria pe vremea lui Apostu, va număra voturile

Firma de IT Net Brinel din Cluj-Napoca a primit, fără licitație, prin ”negociere fără anunț de participare”, contractul de 6,65 milioane lei de la Autortatea Electorală Permanentă pentru centralizarea și numărarea voturilor de la alegerile locale 2016. Informația apare în premieră pe site-ul Grupului de Investigații Politice și este confirmată de copia electronică a anunțului de atribuire.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Este vorba despre un contract de achizitie de ”servicii de programare de software de aplicatie ce se vor presta pentru realizarea sistemului de proceduri si instrumente software de prelucrare a datelor si editarea de rapoarte necesare centralizarii rezultatelor votarii pentru alegerea reprezentantilor administratiei publice locale din anul 2016”

Tipul procedurii a fost ”negociere fara anunt de participare”, iar justificarea alegerii procedurii de negociere fara publicarea prealabila a unui anunt de participare este incredibilă: ”Situatie de urgenta extrema survenita in urma unor evenimente care nu puteau fi prevazute de autoritatea contractanta, in conformitate cu conditiile stricte stabilite in directiva”, se arată în anunțul de atribuire.

Contractul a fost atribuit în 31 martie 2016, la valoarea finală totală este de 6.655.559 lei, către Net Brinel SA din Cluj-Napoca, firmă de IT deținută de Marcel Borodi, despre care puteți citi mai multe aici. 

Net Brinel a primit două contracte, dintre care unul foarte gras, de la Primăria Cluj-Napoca în vremea fostului primar Sorin Apostu, condamnat ulterior la închisoare pentru corupție.

Astfel, în decembrie 2010, Net Brinel a primit un contract de 225.470 lei de la Primărie pentru ”furnizarea de licențe software pentru servere”

Apoi, în 2011, contractul pentru “Sistem informatic integrat pentru servicii online” a fost atribuit, după soluționarea contestatiei in urma careia a fost anulată prima licitatie, către consorțiul format din Brinel, SDC (Software Development & Consulting) si CP Consulting Services.

”A devenit deja o obisnuinta ca proiectele mari, realizate in premiera sa aiba de trecut cateva hopuri pana la momentul lansarii sau implementarii. Acest proiect, unic in Romania, este fundamentul de maine pe care se construieste pachetul de servicii online oferit de catre Primaria Cluj-Napoca cetatenilor”, declara la acea vreme primarul Sorin Apostu.

Aceeași firmă a dotat Primăria Cluj-Napoca cu calculatoare în 2014. Net Brinel are contracte cu mai multe instituții de stat, în valoare totală de 157 milioane lei, potrivit Jurnalului Național.

Comments

comentarii

După mai multe zile de caniculă, cerul din municipiul Cluj-Napoca şi din comuna Floreşti s-a întunecat şi a venit o ploaie torenţială.... Citește mai mult
Electric Castle, unul dintre cele mai așteptate evenimente muzicale din România, nu a scăpat nici în acest an de ploaie.... Citește mai mult

Lasă un răspuns