fbpx

Din Huedin în Panama Papers: ”Am picat și eu ca musca în zăr”

Daniel Iosif Todea din Huedin este singurul clujean care apare în graficul de pe site-ul Rise Project cu afaceriștii români din dosarele #PanamaPapers. Clujust vă arată cum a ajuns un om cu o mică afacere în domeniul recreativ în Râșca între nume mari din documentele Panama Papers.

Daniel Iosif Todea, în vârstă de 36 de ani, este asociat la Adventures4All SRL, din Huedin, companie ce se ocupa de activități recreative. Potrivit Rise Project, deține offshore-ul LSN Ltd din Insulele Virgine Britanice.

Potrivit documentelor din Panama, LSN Ltd a fost înființată în Insulele Virgine Britanice de către avocații Mossack Fonseca în 2014, la cererea lui Todea, dar firma nu deține afaceri în România.

Adventures 4 All SRL este deținută de Daniel Iosif Todea în mod direct și se ocupă cu activități recreative (paintball, drumeții, călărie, jocuri de echipă, ATV și altele) în zona turstică Râșca, în special pentru companii care vor să le ofere angajaților un team-building.

Clujust.ro vă arată cum a ajuns clujeanul din Huedin în Panama Papers. LSN Ltd este prescurtarea de la Laser Sport Network Ltd, firmă offshore înființată de clujean, dar care nu are activitate, potrivit prorietarului. Acesta și-a propus să promoveze în Europa un sport mai puțin cunoscut, prin care oamenii se pot destinde: Laser Sport. Pentru aceasta a înființat firma, care are si site. 

”Am făcut firma pentru a promova acest sport nou, dar e închisă. E o chestie foarte specifică, scumpă. Nu e la indemana oricui.”, ne-a spus Daniel Todea. Practic, laser sport imită tragerile cu pușca la țintă sau după talere, dar în loc de gloanțe e infraroșu. ”E electronic și în siguranță”, completează Todea.

Video TIR talere cu laser

Lui Todea nu-i place că-i apare numele în scandalul Panama Papers. ”Știți cum e când apare ceva în gura presei. Cine nu e in lumea afacerilor zice ca toată lumea ce apare acolo a făcut ceva ilegal. Nu se pricepe că e o firmă normaă și nu e nimic ilegal. E ceva logic si simplu de făcut. Eu am vrut să promovez un sistem de sport nu numai în România, ci si in alte țări. Mi-era cel mai la indemînă să operez cu firma aceea de dincolo, decât să deschid câte o firmă în Austria, Italia, Grecia, Ungaria.  Era cel mai ieftin si cel mai simplu. Nu am treaba cu politca si cu nimic. Am picat si eu ca musca în zăr. Eu sunt mic și apar acolo cu Țiriac, care e vedetă”, spune zâmbind clujeanul.

Și totuși cum a ajuns acesta să aibă un offshore înregistrat la celebra societate de avocatură din Panama, Mossack & Fonseca? Cât se poate de simplu. ”Firma am făcut-o prin internet, la o firmă specializată din afară care se ocupă cu așa ceva, cum sunt sute în lume. Nu vreau să zic numele că cine stie ce conexiuni mai apar și la cine o fi făcut respectivii. Nu știam că de fapt sunt intemediari la ăștia din Panama”, ne-a explicat Daniel Iosif Todea.

Comments

comentarii

Unirea Dej primește vizita echipei Dinamo Bucuresti, în primul meci din Play-off-ul Ligii 2 disputat pe teren propriu.... Citește mai mult
Fosta boală a sărăciei a devenit în secolul XXI o boală a oamenilor care muncesc mult și nu au grijă de ei.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!