fbpx

Proprietarii duplexului din Andrei Mureșanu, atacat în contencios de un polițist, audiați la Tribunalul Cluj

Doi verișori care și-au construit un duplex în cartierul de lux Andrei Mureșanu din Cluj-Napoca au ajuns să răspundă la întrebări într-o sală de judecată, pentru prima dată în viață, după un vecin, de profesie polițist, le-a atacat în contencios autorizația de construcție și le-a cerut 100.000 de euro ca să renunțe la proces.

Bogdan Dușa și Claudiu Barb au răspuns direct, în sala de judecată de la Tribunalul Cluj, interogatoriului pregătit de avocatul polițistului Călin Gros, aprobat de instanță.

Avocatul a întrebat despre un anunț imobiliar apărut înainte de a fi ridicat duplexul, în care se promova un proiect cu mai multe apartamente.

”Nu am avut niciun anunt imobiliar sa vand apartamente si nicio promisiune de vanzare în acest sens. Am avut intenția sa vindem terenul cu autorizatie in perioada pandemiei căci nu aveam siguranta ca vom avea puterea financiară să-l realizăm. Am discutat cu agentii imobiliare si am fost de acord să pună anunț, dar nu am sustinut că vand 6-7 apartament. Legat de plansele din anunt in care apar mai multe unitati, arăt că a pornit de la un potential cumparator al terenului care voia să facă altceva. Aici. Plansele au ramas la agentie si au promovat in continuare anunturile. Eu doar voiam sa vand terenul”, a explicat Dușa.

Acesta a fost întrebat de ce nu a făcut duplex cu suprafete egale? Răspunsul a fost simplu: Asociatul verișor are trei copii, prin urmare o suprafață mai mare.

De asemenea, co-proprietarul a explicat de ce duplexul este împărțit pe orizontală și nu pe verticală: ”Din cauza formei terenului, nu am putut face pe lățime, ci pe inălțime.”

Întrebat cum a fost afectat de blocarea cărții funciare din cauza procesului, Dușa a răspuns: ”Am avut un șoc personal la receptia imobilului. Cand am constatat ca mi s-a refuzat de primarie pe motiv că exista prezentul dosar pe rol, reusind sa finalizam procedura in urma cu cateva lun, după ce la documentatie a fost depus inclusiv raportul de expertiza intocmit in prezentul dosar, respectiv dupa ce primaria si alte entitati implicate in receptie au fost la fata locului si au facut verificari. Am crezut ca daca respecti autorizatia, nu are ce să ți se întâmple”

O altă întrebare a fost dacă recunoșate că vecinul a luat legatura cu el pentru ca au aparut fisuri in casa lui în urma lucrărilor?

”Nu, reclamantul nu a luat legatură cu mine. Dupa ce am cumparat casa veche, langa locuia sora lui Gros. Aceasta a avut cheie sa ia ce vrea căci urma se demolăm. Cladirea nouă era gata la rosu, iar in urma indicatiilor politiei primariei ca cineva îi tot cheamă, am contactat vecinii. Nici cand a venit nu a zis de fisuri, doar ca il vad muncitorii de la geam. Eu cred că dacă apar fisuri, vii și zici. Proiectul realizat de arhitect prevedea stabilizarea terenului, nici florile din curte nu s-au mișcat”, a fost răspunsul.

Celălalt proprietar, Claudiu Barb, a venit la Tribunal chiar de la cărat mobilă în apartamentul din duplex, încare se mută acum.

A fost întrebat dacă ”e adevarat ca intentia a fost de a dezvolta un plan de afaceri?”. ”Nici vorba, a fost achizitionat pentru locuințe personale”, a răspuns el.

Legat de anunțul cu apartamente, postat de o agenție imobiliară, a explicat: ”Verisorul mi-a spus ca la agentie e un client care vrea alta functiune decat aveam noi si dorea sa vada daca poate sa faca reapartamentare. I-am oferit planurile pe care le aveam si le-a modificat fara sa fie invaziv in proiectul nostru. Schitele modificate au ramas la agentie, care le-a publicat”

Cât despre fisurile pretinse de polițist, Barb a spus: ”Am aflat de fisuri după ce am fost dați in judecată, prin intermediul instanței”

Precizăm că imobilul vecinului este la câțiva metri de noul duplex.

La cererea avocatului reclamantului, instanța a amânat o săptămână procesul pentru a se pregăti concluziile.

Comments

comentarii

Meciul disputat în deplasare de CFR Cluj cu echipa lui Hagi s-a încheiat cu o remiză. Clujenii revin acasă doar cu un punct și se mențin pe poziția a treia a clasamentului.... Citește mai mult
Trei persoane au fost arestate preventiv de Tribunalul Bihor pentru trafic de droguri, după ce procurorii au descoperit la percheziţii o cultură indoor de canabis.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!