fbpx

Profesorul Mateuț, decan de suflet: ”Să fiți buni nu numai profesional, ci și la suflet!”

Profesorul Gheorghiță Mateuț a fost ales decanul de suflet al generației care a absolvit anul acesta Facultatea de Drept a Universității Babeș-Bolyai Cluj. Avocatul și profesorul de procedură penală Mateuț, vizibil emoționat, a ținut un discurs memorabil și…destul de scurt. ”Vă rog să-mi spuneți timpul limită”, a glumit la început profesorul.

mateut si lucian marian microfonDupă trei ani de supremație ca decan de suflet a lectorului și judecătorului Andrea Chiș, studenții de la Drept UBB Cluj l-au ales în 2015 ca decan de suflet pe profesorul și avocatul Gheorghiță Mateuț.  Acesta a avut o mică problemă cu microfonul la început, dar a fost ajutat de președintele Judecătoriei Cluj-Napoca, Lucian Marian.

”Vă rog să-mi spuneți timpul limită. Aș fi preferat un curs, dar voi încerca să fiu foarte scurt.”, a spus la începutul discursului profesorul, care a continuat: ”Mă simt deosebit de onorat că mi s-a dat acest prilej să fiu decanul de suflet al unei promoții extraordinare”

Mateuț: ”Vreau să vă spun că domeniul pentru care v-ați pregătit este un domeniu care vă va pune în valoare puterea voastră pentru că este un domeniu care vă va da forța să influențați sau să hotărâți destinele unor oameni.”

mateut discurs decan de suflet drept ubb 2015 (2)

”Eu vă doresc să continuați să învățați pentru că practicarea acestei profesii presupune o învățare continuă și să nu uitați ce v-am învățat. Vreau să nu uitați că v-am învățat să aveți în vedere două norme care nu permit excepții: legea și adevărul! Indiferent de funcția pe care o veți alege în profesia de jurist.

De asemenea, vă dau un ultim sfat, ultim mesaj: Să nu uitați să fiți buni, să fiți cei mai buni! Și să fiți buni nu numai profesional, să fiți și buni la suflet! Să nu uitați că înainte de a fi juriști, sunteți oameni! Să nu vă fie teamă să fiți buni! Să fiți echilibrați și să luați decizii corecte. Sunt mândru de voi și sunt mândru că m-ați ales decan de suflet”, a spus Mateuț. Discursul a durat aproximativ 11 minute.

profesor gheorghita mateut la festivitate drept 2015 (12)

 

Vedeți AICI ce le-a spus decanul Florin Streteanu abolvenților și ce magistrat a fost invitatul special.

Comments

comentarii

Un comentariu

  1. Zise aparatorul celor mai mari hoti, escroci, banditi si corupti din tara asta! De vis!

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina