fbpx

Procurorul care reprezintă DNA Cluj în sălile de judecată se pensionează

După 14 ani în magistratură, procurorul Adriana Meda Titu de la DNA Cluj, cunoscută pentru faptul că susține pozițiile structurii anticorupție în dosarele trimise în judecată, fiind procuror judiciar, se pensionează. Aceasta mai are vechime ca avocat pentru a aduna cei 25 de ani vechime în sistem necesari pentru pensionare.

După ce a fost avocat, în 2007 Adriana Meda Titu a fost numită judecător la Judecătoria Turda, dar după un an a fost eliberată din această funcție, prin decret prezidențial, și numită în funcția de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

Pensionarea a fost decisă astăzi în CSM. ”Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, după suplimentarea ordinii de zi, a hotărât înaintarea către Preşedintele României a propunerii privind eliberarea din funcţie, prin pensionare, începând cu data de 05.04.2021, a doamnei TITU ADRIANA – MEDA, procuror în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj. (unanimitate)”, se arată pe ordinea de zi soluționată.

Înafară de judecarea măsurilor preventive, DNA Cluj a fost reprezentat în sala de judecată, în ultimii ani, de procuroarea Titu, aceasta fiind pe judiciar, fără a instrumenta dosare.

Să ne amintim câteva episoade memorabile cu procurorul DNA Cluj Meda Titu în sala de judecată.

În dosarul fostului șef AJOFM Cluj, Daniel Don, i-a spus judecătorului: ”Aș dori ca presa să nu înregistreze ce se vorbește în sala de judecată. Au apărut in presă pe larg declarații și nu foarte exacte” (Detalii AICI)

La un termen din dosarul primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, când avocatul acestuia, Alexandru Rîșniță, a anunțat că depune o nouă cerere în probațiune și a lăsat câte o copie judecătorului și procurorului, Adriana Titu s-a enervat, s-a îndreptat către avocat și i-a trântit cererea pe masă, susținând că la fiecare termen avocatul vine cu câte o nouă cerere. Procurorul a susținut că cererea trebuia depusă cu câteva zile înainte, nu în sală, ca să aibă timp să o studieze pentru a formula o poziție. (Detalii AICI)

O altă dispută cu un avocat a avut în dosarul ”Tower”. În momentul în care a luat cuvântul, avocatul Mihai Neamț a precizat că este consilier în Baroul Cluj și le-a sugerat avocaților din oficiu să aibă grijă să nu fie în conflict de interese cu clienții lor. În acel moment, procurorul Adriana Titu a intervenit și i-a cerut avocatului să termine cu aceste amenințări voalate. (Detalii AICI)

Tot în dosarul Tower, procurorul care acum se pensionează a arătat că poate fi și ironic. La momentul audierii inculpatului Mihai Chezan, care era ”obraznic”, Meda Titu a spus la un moment dat: ”Să vorbească mai rar ca să nu pierdem nuanțele în legatură cu River (River Tower – proiect imobiliar)” (Despre audiere AICI)

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina