fbpx
Așa s-au ras pădurile la Borșa

Procuror somat de instanță să rezolve o cauză cu furt de arbori până la o dată anume

Atunci când procurorii, din diverse motive, mai mult sau mai puțin obiective, întârzie dosarele, există căi legale prin care să fie puși la treabă. Așa s-a întâplat recent la Vișeu de Sus (patria mafiei lemnului), unde instanța, la cererea unui proprietar de pădure din Cluj, a dispus unui procuror să rezolve o cauză cu tăiere și furt de arbori până la o dată stabilită.

Judecătoria Vișeu de Sus a admis, în 29 decembrie 2020, contestația la durata anchetei înaintată de clujeanul Crin Gălățean, care deține suprafețe mari în Maramureș, de pe care s-au ras sute de hectare de către hoții de lemne, cu complicitatea autorităților forestiere.

Soluția pe scurt: ””In baza art. 488 ind. 5 rap. la art. 4886 alin. (1) C. proc. pen. admite contestatia formulata de contestatorul Galatean Crin-Iosif, domiciliat in Cluj Napoca,….., cu domiciliul procesual ales la Iordachescu si Asociatii cu sediul in Cluj Napoca, str. Marului, nr. 4, jud. Cluj, privind durata urmaririi penale derulata in dos. penal nr. 906/P/2017 al Parchetului de pe langa Judecatoria Viseu de Sus si, in consecinta, dispune ca procurorul ce instrumenteaza dosarul penal mentionat anterior sa rezolve cauza, potrivit art. 327 C. pr. pen., pana la data de 26.02.2021.

Stabileste data de 27.04.2021 ca termen pana la care o noua contestatie privind urmarirea penala in prezenta cauza nu poate fi formulata. In baza art. 275 alin. (3) C. proc pen. cheltuielile judiciare avansate de stat raman in sarcina acestuia. Fara nicio cale de atac.”

Dosarul în discuție este unul declinat de la DNA și se referă la fapte de tăiere și furt de arbori, dar și abuz în serviciu.

Clujust a arătat AICI cum râncezesc dosarele cu tăieri de păduri la Parchetul Judecătoriei Vișeu de Sus.

Comments

comentarii

Municipiul Cluj-Napoca a fost din nou lovit de o ploaie puternică în după-amiaza zilei de luni.... Citește mai mult
Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident grav produs luni dimineața în localitatea Luna din județul Cluj.... Citește mai mult
Răzvan Nedu și Alex Benchea, cei doi sportivi din Lotul Național de Paraclimbing care văd împreună 1% pleacă într-o nouă expediție pentru România.... Citește mai mult

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

error: Alert: Conținut protejat !!