fbpx
Evacuarea din decembrie 2010, pe un frig năprasnic

Procesul evacuării romilor de pe Coastei se va rejudeca

Curtea de Apel Cluj a trimis la Judecătoria Cluj-Napoca dosarul în care 270 de romi au cerut despăgubiri de la Primăria Cluj-Napoca, după ce au fost evacuaţi de pe strada Coastei.

Solutia pe scurt: Admite recursul declarat de PM Cluj-Napoca împotriva sentinţei civile nr. 16903 din 30.12.2013 pronunţată în dosarul nr. 8721/117/2011 al Tribunalului Cluj pe care o casează şi trimite cauza spre soluţionare Judecătoriei Cluj-Napoca. Decizia este irevocabilă.

Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca se laudă cu acest “succes”, deşi procesul nu este încheiat.

“Un alt succes al departamentului juridic al Primăriei municipiului Cluj-Napoca s-a repurtat în dosarul nr. 8721/117/2011, în care la data de 24 septembrie, Curtea de Apel Cluj a admis recursul primarului mun. Cluj-Napoca declarat împotriva sentinţei civile nr. 16903 din 30.12.2013 prin care Tribunalul Cluj a obligat autoritatea publică locală la plata daunelor morale în cuantum de 2.000 euro pentru fiecare persoană mutată de pe str. Coastei în locuinţele modulare de pe str. Platanilor, zona Pata Rât (în total aprox. 233 reclamanţi), precum şi punerea la dispoziţie a unor locuinţe cu suprafeţele prevăzute de prevederile Legii nr. 114/2006. Urmare a admiterii recursului, a casat sentinţa şi a trimis cauza spre rejudecare la Judecătoria Cluj-Napoca.

Aceste rezultate vin în urma eforturilor departamentului juridic de a reprezenta interesul public până în ultimele forme de atac şi a pregătirii apărării pentru fiecare dintre acestea, în ciuda numărului mare al cauzelor în care autoritatea publică locală este implicată.”, se arată într-un comunica al biroului mass-media al Primăriei. 

Anterior, Tribunalul Cluj a obligat Primăria la plata a câte 2.000 de euro către romii mutaţi lângă groapa de gunoi de la Pata Rât.   Instanța Tribunalului Cluj arată în motivarea sentinței că 270 de romi au fost evacuați de pe strada Coastei din Cluj-napoca cu încălcarea Legii construcților, a Codului de Procedură Civilă și a Declarației Universale a Drepturilor Omului.

”Prin dispoziția emisă de primarul Municipiului Cluj-Napoca, s-a dispus desființarea construcțiilor, lucrărilor și amenajărilor cu caracter provizoriu, executate pe terenul situat în Cluj-Napoca, strada Coastei, aflat în domeniul privat al municipiului Cluj-Napoca fără emiterea unei autorizații de desființare, fără sesizarea instanțelor judecătorești, potrivit procedurii prevăzute de art.33 din Legea nr.50/1991, republicată, cu modificările și completările ulterioare, începând cu 17.12.2010. Cu ducerea la îndeplinire a prezentei dispoziții s-a încredințat Direcția Poliția Comunitară, Direcția Tehnică și Regia Autonomă a Domeniului Public Cluj-Napoca.”, se arată în sentință.

Citeşte motivarea Tribunalului aici.

Acum se aşteaptă redactarea motivării de către instanţa Curţii de Apel Cluj.

 

Comments

comentarii

România s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale de tenis de masă pe echipe mixte, după ce a învins Germania cu 8-5 şi a pierdut cu 0-8 în faţa Chinei, sâmbătă, la Chengdu (China), în ultimele meciuri din faza a doua a competiţiei.... Citește mai mult
Politologul Cristian Preda compară decizia CCR de prelungire nelimitată a mandatului Iohannis cu decizia Curții din 1996 care i-a permis lui Iliescu să candideze pentru al treilea mandat.... Citește mai mult

Un comentariu

  1. LA MUNCA!!!! VAD INGHESUIALA LA POMANA! JUDECATORUL ALA SA-I PLATEASCA EL .

Lasă un răspuns