fbpx

Primul city manager al Bucureștiului și fostul viceprimar din Câmpia Turzii fac echipă în Smart City Transilvania

Primul city manager din istoria Primăriei Bucureștiului, Sorin Chiriță, și fostul viceprimar din Câmpia Turzii, Avram Gal, sunt consultanți ai celui mare și futurist proiect imobiliar din România, Smart City Transilvania, localizat în Cluj-Napoca.

Avram Gal: ,,Am reușit sa-l aduc pe domnul Sorin Chiriță, primul City Manager al Capitalei, pentru a oferi consiliere in vederea implementării soluțiilor smart pentru cel mai mare proiect imobiliar din România, denumit Transilvania Smart City ce va include 10.000 de apartamente, un mall, şcoli, supermarketuri, un hotel şi un aparthotel, spaţii de birouri, parcuri şi săli de conferință.

Pe strada Moș Ion Roată din Cluj-Napoca se va dezvolta un adevărat oraș inteligent având o strategie în care toate tehnologiile smart city vor fi integrate coerent. Acest ansamblu rezidențial va avea si ultima generație de tehnologii smart energy. De exemplu, tehnologia de monitorizare a clădirilor este esențială pentru reducerea consumului energetic, bazându-se pe un PC, un soft și un server ce colectează datele de intrare și de ieșire. Datele de intrare permit controlarea temperaturii, umidității, schimburilor de aer, fluxul de curent, încărcarea/descărcarea bateriilor, etc. Automatizarea clădirilor se împarte în mai multe categorii: programe de control logic (PLCs), sisteme de control a rețelei și sisteme de unitate terminală (controlează iluminatul, sistemul de ventilație, pompă de căldură, sistemul PV, dispozitive simple, etc. De altfel, și sistemele HVAC utilizate în clădiri vor avea încorporate un soft inteligent de control care va fi integrat în programul de automatizare și control al clădirilor, ducând astfel la un management energetic pentru toate sistemele și dispozitivele instalate.

Transilvania Smart City, conceput ca un mic oraș, va dispune de rețea de stații rapide de încărcare pentru masini electrice, transport public electric (terestru si pe cablu) si diverse aplicații pentru telefoanele mobile. Soferii vor putea vedea pe aplicații care sunt locurile libere de parcare, iar nivelurile de poluare şi zgomot vor fi identificate prin senzori.
Cine este Sorin Chirita

În 2017, Sorin Chiriță, pe atunci administratorul special al RADET, a castigat concursul organizat de Primaria Capitalei pentru functia de city manager.  Sorin Chirita a obtinut la interviu nota 95,66 la interviu. Rezultatul concursului poate fi contestat in termen de cel mult 24 de ore de la data afisarii (31 mai, ora 12,30).

Potrivit informatiilor postate pe propriul site, Sorin Chirita s-a nascut in Constanta la data de 20 mai 1978. Este licentiat in stiinte economice, psihologie si drept. Are un masterat in drept si absolvent de studii postuniversitare de specializare in management.

De asemenea, a absolvit cursurile de management al infrastructurilor critice, dezvoltare regionala durabila, evaluarea proprietatilor imobiliare, achizitii publice, managementul proiectelor, urbanism, evaluarea proiectelor, mediere si psihopedagogie.

Activitatea profesionala:
– 2003 – 2017: Economist si Director Executiv al Centrului pentru Formare Profesionala si Dezvoltare Regionala, Director General al Institutului pentru Dezvoltarea Resurselor Umane, Coordonator al Polului National de Crestere Constanta (ADR Sud-Est), Coordonator Dezvoltare Urbana * Regiunea de Dezvoltare Sud-Est (ADR Sud-Est) si Presedinte al Consiliului de Administratie Provizoriu al Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice Bucuresti – RADET;

 

Comments

comentarii

Lasă un răspuns