fbpx

Primarul din Sângeorz Băi a fost validat, după condamnare. Pe asta se bazează primarul din Beliș

Primarul din Sângeorz Băi (Bistrița-Năsăud), Traian Ogâgău, condamnat în 12 octombrie de Curtea de Apel Cluj la un an închisoare cu suspendare, a fost validat ca primar de Judecătoria Bistrița în 15 octombrie. Ogâgău a câștigat un nou mandat în 27 septembrie. Același ”model” vrea să-l urmeze și primarul din Beliș (Cluj), Viorel Matiș. Condamnat încă din 22 septembrie de CA Cluj, Matiș așteaptă să fie revocat din vechiul mandat și să fie validat în noul mandat.

În cazul primarului din Sângeoz Băi, Judecătoria Bistrița a hotărât:

”Admite cererea de validare mandat primar formulata de petentul Ogagau Traian.

Respinge cererea de invalidare mandat primar formulata de Dumitru Virgil.

Respinge cererea de invalidare mandat primar formulata de Partidul Social Democrat Organizatia Judeteana Bistrita-Nasaud, prin presedinte Moldovan Emil Radu.

Executorie.

Potrivit art. 149 alin. 4 O.U.G. 57/2019, incheierea se ataca cu apel in termen de 2 zile de la aducerea la cunoștința publica prin afișarea incheierii in condițiile art. 149 alin. 3 OUG 57/2019, cerere care se va depune la Judecatoria Nasaud.

In baza art. 149 alin.3 din O.U.G. 57/2019 incheierea se comunica de indata prefectului si secretarului general al unitatii administrativ-teritoriale, in vederea aducerii la cunoștința publica prin afi?area la sediul unita?ii administrativ teritoriale in 24 de ore de la comunicare, potrivit art. 149 alin. 3 O.U.G. 57/2019.

Data in camera de consiliu si pronunțata in ședința publica din 15.10.2020.”

În ce privește pe primarul din Beliș, Viorel Matiș, lucrurile sunt mai complicate. Deși a trecut ceva vreme de la condamnare, secretarei primăriei Beliș, Violeta Trifu, a trimis abia vineri, 16 octombrie, sentința la Prefectură pentru revocarea mandatului de primar. Sursele Clujust spun că primarul a făcut presiuni mari asupra secretarei, cu care a avut anul trecut un conflict, Matiș fiind pregătit să-i facă plângere penală pentru abuz în serviciu. Insistența lui Matiș se traduce prin faptul că acesta speră să fie revocat din vechiul mandat, iar apoi să fie validat în noul mandat, câștigat la alegerile locale din 27 septembrie. Ceea ce, dacă e să ne luăm după cazul din Sângeorz, este foarte posibil, mai ales că primarul din Beliș a fost condamnat înainte de alegeri. Matiș a primit 1 an și 4 luni închisoare cu suspendare pentru dare de mită, fără a avea alte interdicții. Însă, mai are un dosar penal pe rol pentru delapidare.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns