fbpx
Primarul din Florești, Horia Șulea (foto presalocala.ro)

Primarul din Florești a fost achitat și a primit doar o amendă administrativă. Vezi de ce!

Judecătoria Cluj-Napoca l-a achitat pe primarul din Florești, Horia Șulea, în dosarul de conflict de interes. Acesta a primit doar o amendă cu caracter administrativ de 1.000 de lei.

Primarul Horia Șulea a fost achitat, pe fond, în procesul penal în care a fost trimis în judecată. Parchetul poate ataca sentința cu apel. În minuta Judecătoriei Cluj-Napoca se arată că ”fapta nu prezinta gradul de pericol social al unei infractiuni (art. 10 lit. b/1 C.P.P. cu aplicarea art. 18/1 C.P.)”

Solutia pe scurt:

”În baza art. 19 din Legea 255/2013 rap. la art. 18^1 din C.pen. din 1969 dispune achitarea inculpatului Sulea Horia Petru pentru savârsirea a infractiunii de conflict de interese prev. de art. 253^1 din C.pen. din 1969.

În baza art. 19 din Legea 255/2013 rap. la art. 18^1 din C.pen. din 1969 dispune achitarea inculpatului Sulea Horia Petru pentru savârsirea a infractiunii de conflict de interese prev. de art. 253^1 din C.pen. din 1969.

În baza art. 18^1 al. 3 din C.pen. din 1969 rap. la art. 91 lit. c din C.pen. din 1969 aplica inculpatului Sulea Horia Petru  amenda cu caracter administrativ în cuantum de 1.000 de lei.

În baza art. 274 al. 1 din C.p.p. obliga inculpatul la plata sumei de 900 de lei reprezentând cheltuieli de judecata avansate de stat.

Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronuntata în sedinta publica azi, 2 martie 2016.”

Primarul din Florești a fost trimis în judecată pentru conflict de interese, la sesizarea Agenției Naționale de Integritate, care a constatat că Șulea și-ar fi numit cumnata în funcția de șef serviciu in cadrul Politiei Locale Florești.

Comments

comentarii

Ploaia și vijelia de duminică seara au creat probleme în mai multe zone din județul Cluj. Vântul a „luat pe sus” acoperișul unei case din Mihai Viteazu, producând o avarie la rețeaua de gaze.... Citește mai mult
Luni au intrat în vigoare restricțiile de circulație pe Splaiul Independenței, după crearea unui culoar dedicat transportului în comun.... Citește mai mult
Municipiul Cluj-Napoca a fost din nou lovit de o ploaie puternică în după-amiaza zilei de luni.... Citește mai mult
Alexandru Chipciu a fost exclus din lot de Marius Șumudică înainte de CFR Cluj - Young Boys Berna în Liga Campionilor.... Citește mai mult

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

error: Alert: Conținut protejat !!