fbpx

Răspuns în batjocură de la Consiliul Județean. Se ascund oamenii din proiectele europene

Șefii din Consiliul Județean ascund numele celor angajați în numeroase proiecte pe fonduri europene ale instituției și sumele cu care au fost plătiți.

Motivat de faptul că directori din Consiliul Județean își dublează veniturile fiind membri în echipele unor proiecte europene fără rezultat, precum vestitul Centru de Management Integrat al Deșeurilor sau parcul industrial Tetarpm IV, CLUJUST a trimis pe adresa biroului de informații publice din cadrul Consiliului Județean următoarea solicitare, în baza legii liberului acces la informații publice:

”Subsemnatul, Golban Alin, în calitate de jurnalist la Clujust.ro, în baza legii 544/2001 privind liberul acces la informaţii de interes public, solicit să ne comunicați care au fost sau mai sunt membrii echipei din cadrul următoarelor proiecte pe fonduri europene și care este suma totală plătită pentru echipa de proiect, defalcat pe fiecare om:

  • Centrul de Management Integrat al Deșeurilor
  • Tetarom IV
  • Schi in Romania, comuna Baoisoara, judetul Cluj- Dezvoltarea turismului de iarnă în Munții Apuseni
  • Dezvoltare Parc Industrial Tetarom I – Edificare clădiri, extindere si modernizare infrastructura
  • Centru Comunitar Judetean – Complex de servicii sociale comunitare pentru copii si adulti
  • Centrul Național de Informare si Promovare Turistica Cluj
  • SMART
  • O lume nouă, veselă pentru fiecare copil cu nevoi speciale”

Cei de la Consiliului Județean nu ne-au oferit nicio informație concretă și ne-au trimis pe căi eronate. Răspunsul este semnat de președintele Consiliului Județean, Marius Mînzat, pe care îl bănuim că a semnat ca primarul, și de către directorul direcției dezvoltare și investiții Mariana Rațiu, șeful serviciului achiziții, Alexandru Crețu, și șefa serviciului dezvoltare locală și regională Diana Coman, aceștia trei, implicați ei înșiși, în diverse proiecte pe fonduri europene.

30049 Raspuns Alin Golban ref. proiecte CJC-page-001

Mariana Rațiu
Mariana Rațiu

Ca să vă dați seama cât de aberant este răspunsul Consiliului Județean, vă spunem că la secțiunea ”dispoziții președinte” sunt pe fiecare an îântre 400 și 800 de dispoziții, iar la secțiunea ”declarații de avere” sunt alte sute de funcționari. Prin urmare, ar fi o muncă titanică pentru a face un tabel pe care cu siguranță instituția îl deține pentru a-i putea plăti pe funcționari. Cireașa de pe tort este că și dacă am dori să facem această muncă, prin care șefii din CJ Cluj încearcă să întârzie aflarea informațiilor, nu am putea, căci site-ul instituției a fost spart de hackeri la sfârșitul anului 2014 și toate documentele au fost șterse. Doar o mică parte din acestea au fost urcate la loc pe site.

De exemplu, după multe clickuri, am reușit să dăm de Dispozitia  77 – 5 aprilie 2013 pentru modificarea Dispoziţiei Preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj nr. 526/2011 privind constituirea echipei pentru implementarea proiectului „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Cluj”, însă dacă apăsați pe link-ul dispoziției, veți ajunge la o pagină goală.

La fel este situația și la declarații de avere. De exeemplu, la următorul link ar trebui să fie declarația de avere din 2014 a Dianei Coman, implicată în numeroase proiecte europene. Poate vă întrebați cum a ajuns așa pricepută în fonduri europene șefa serviciului dezvoltare locală și regională din CJ Cluj. Aceasta, pe când o chema Diana Urdea și lucra la Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă a fost școlită de Daniel Don, de care a fost foarte apropiată și care acum are unele probleme penale chiar în urma proiectelor pe bani europeni.

Comments

comentarii

Municipiul Cluj-Napoca a fost din nou lovit de o ploaie puternică în după-amiaza zilei de luni.... Citește mai mult
Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident grav produs luni dimineața în localitatea Luna din județul Cluj.... Citește mai mult
Răzvan Nedu și Alex Benchea, cei doi sportivi din Lotul Național de Paraclimbing care văd împreună 1% pleacă într-o nouă expediție pentru România.... Citește mai mult

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

error: Alert: Conținut protejat !!