fbpx

Atât de simplu: Pe Daniel Don l-au trădat declarațiile de avere

Director al Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă de mulți ani și coordonator a numeroase proiecte, Daniel Don a făcut neglijența să nu-și treacă în declarațiile de avere din ultimii doi ani niciun leu din conturile bancare găsite de procurorii DNA.

Oficial, Daniel Don a avut venituri anuale între 51.000 și 64.000 lei. Potrivit DNA, acestea au fost mai mari: ”În calitate de director executiv al AJOFM, a pretins şi a primit, în mod repetat, sume de bani totalizând 884.045 lei, bani care provin din bugetele unor proiecte finanţate din fonduri europene, prin programele POSDRU şi FEAG. Întrucât potrivit prevederilor legale,  directorul Don Daniel nu poate fi remunerat în cadrul proiectelor, din probele administrate rezultă că acesta  pretindea o  parte din veniturile încasate de subordonații săi.”, au precizat procurorii DNA.

Amintim că Daniel Don s-a plâns într-un cadru oficial, cu ocazia unei ședințe cu privire la proiectul european al Combinatului Social de la Câmpia Turzii, că el aduce milioane de euro prin proiecte europene și nu poate fi remunerat în cadrul acestora.

Urmare a analizării declarațiilor de avere completate de către Daniel Don în ultimii doi ani, procurorii au reţinut că funcționarul public nu a declarat sumele identificate în conturile bancare la categoria activelor financiare.

În declarația de avere din 2015, Don a trecut un venit pe anul anterior de aprope 64.000 lei, iar în cea din 2014 a trecut venituri din salarii de peste 51.000 lei. În schimb, nu a trecut nimic la active financiare, ci doar datorii: una de 15.000 de euro către BRD scadendă în 2018 și una de 120.000 de euro către trei persoane – Ioan Mureșan, Daniela Mureșan și Doina Ana Don – scadentă anul viitor!

Don este asociat cu 50% în societatea Zeus Services Group, valoarea părților sale sociale fiind de 180.000 de euro. Celălalt asociat este Diana Maria Miclea. Societatea a deschis în 2009 o spălătorie auto în incinta parcării Kaufland Mănăștur. În 2012, societatea a intrat în procedura insolvenței la Tribunalul Specializat Cluj, având următorul termen de judecată în februarie 2016.

Declarația de avere 2014

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Declarația de avere 2015

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Daniel Don este acuzat de fals în declarații și luare de mită în formă continuată.

Comments

comentarii

Liderul PNL Nicolae Ciucă a anunțat, miercuri seară, după ședința Coaliției, asumarea deciziei de comasare a alegerilor din acest an.... Citește mai mult
Liderul AUR, George Simion, a anunțat sprijinul partidului pentru contracandidații Coaliției de guvernare la alegerile locale, înclusiv în Cluj. Liberalul Sabin Sărmaș susține că are nevoie de „sprijinul clujenilor”.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!