fbpx

Primarul Cherecheș, de la arest preventiv la nicio măsură asupra lui. Instanța a revocat controlul judiciar

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, nu mai are nicio măsură preventivă luată față de el, după ce Curtea de Apel Cluj a menținut revocarea controlului judiciar hotărâtă de judecătorul fondului în 19 ianuarie.

DNA Cluj a atacat cu contestație revocarea, dar Curtea de Apel Cluj a decis în 25 ianuarie: ”Respinge ca nefondată contestaţia formulată de către D.N.A. – Serviciul Teritorial Cluj împotriva încheierii penale nr. 12/J/2018 din 19.01.2018 a Tribunalului Cluj, pronunţată în dosarul nr. 2537/117/2016/a18. Cheltuieli judiciare ocazionate de soluţionarea contestaţiei rămân în sarcina statului. Definitivă.”

Cu acestă ocazie, vă prezentăm un scurt istoric al măsurilor preventive luate față de primarul Cherecheș, începând cu cea mai dură. Pe parcursul procesului penal, prin ascultarea martorilor și administrarea altor probe, instanța s-a convins că nu mai este nevoie de vreo măsură împotriva lui Cătălin Cherecheș.

În 27 aprilie 2016, primarul, înainte de campania electorală pentru noul mandat, a fost arestat preventiv, stând după gratii mai bine de trei luni. A fost trimis în judecată pentru luare de mită în 5 iulie 2016, iar în 10 august a fost plasat în arest la domiciliu

În 16 decembrie 2016, a fost înlocuit arestul la domiciliu cu măsura controlului judiciar, cu interdicția de a ieși din țară.

În 10 mai 2017, Curtea de Apel Cluj i-a permis lui Cherecheș să-și reia activitatea de primar.

În 14 noiembrie 2017, a fost menținută măsura preventivă a controlului judiciar, dar a fost modifică conţinutul obligaţiei instituite în sarcina inculpatului constând în interdicţia de a nu părăsi teritoriul României, în sensul că a fost extinsă limita teritorială impusă la teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene.

În 4 decembrie 2017, instanța de fond a hotărât pentru prima dată revocarea măsurii preventive a controlului judiciar, dar ulterior Curtea de Apel a admis contestația DNA.

În 19 ianuarie, judecătorul fondului de la Tribunalul Cluj a revocat, din nou, controlul judiciar, iar încheierea a fost menținută de Curte.

Vezi mai jos expertiza asupra înregistrărilor făcute de denunțător, prezentată la ultimul termen de judecată:

Raport exploziv în dosarul Cherecheș cu privire la înregistrări: ”editate prin montaj audio, ștergeri și inserări”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina