fbpx

Primăria a pierdut definitiv procesul cu Endava. S-au mai adăugat cheltuieli de judecată

Primăria Cluj-Napoca a pierdut definitiv procesul de pretenții cu firma de IT Endava pentru că reprezentanții municipalității nu au știu să ceară la timp niște debite. În final, se plătesc din banii noștri cheltuieli de judecată de aproape 5.000 de lei.

Primăria s-a judecat cu Endava pentru datorii în contul unui contract de asociere încheiat în 2000 între cele două părți pentru un spațiu de 48 mp din Cluj-Napoca. Municipalitatea a solicitat instanței ca Endava România SRL să fie obligată la plata sumei de 31.537,34 lei reprezentând debite accesorii de întârziere, generate de achitarea cu întârziere a cotei de asociere indexate cu inflația.

Pe fond, la Judecătoria Cluj-Napoca, acțiunea primăriei a fost admisă în parte, în sensul că a primit doar 369 de lei, dar a fost pusă să plătească cheltuieli de judecată de 3.000 de lei. Detalii AICI. Dosarul a mers în apel la Tribunalul Specializat, care a menținut sentința primei instanțe, dar a mai adăugat cheltuieli de judecată.

Soluția Tribunalului Specializat: ”Respinge, ca nefondat, apelul declarat de apelantii Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca si Municipiul Cluj-Napoca în contradictoriu cu intimata SC Endava Romania SRL, împotriva sentintei civile nr.1227/2015 pronuntate la data de 20 noiembrie 2014, în dosarul nr.806/211/2014, de catre Judecatoria Cluj Napoca, pe care o pastreaza în întregime. Obliga apelantii la plata cheltuielilor de judecata în favoarea intimatei, în cuantum de 1.916,51 lei, reprezentând onorariu avocatial. Decizia este definitiva.”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina