fbpx

Președintele unei instanțe scutește angajații de purtarea măștii de protecție

Magistratul are îndoieli cu privire la aplicabilitatea ordonanței care prevede obligativitatea purtării măștii de protecție în instanța pe care o conduce.

Președintele instanței de district (Tiergarten ), Hans-Michael Borgas, ar fi scutit toți angajații instanței de la testarea pentru coronavirus și de la purtarea maștii FFP2, obligatorie în Germania, relatează Berliner Zeitung.

În instanțele din Berlin există dispute cu privire la cerința purtării măștii de protecție. Președintele tribunalului districtual Hans-Michael Borgas (foto) a scutit toți angajații de la purtarea unei măști FFP-2 și de la obligația de testare.

Într-o scrisoare, magistratul și-a exprimat îndoielile cu privire la faptul că ordonanța de protecție cu masca împotriva infecției și cerința testului se aplică în instanța sa. Așadar, este îndoielnic dacă are „clienți” sau „invitați” în instanță pentru care pot fi afirmate cerințele corespunzătoare. Potrivit BZ, Borgas ar fi spus că nu există niciun comerț la instanță.

Contextul dezbaterii despre mască a fost iscat de către judecătorul în vârstă de 43 de ani de la instanța regională din Moabit, Dr. Pieter Schleiter, care a formulat plângerea constituțională împotriva reglementărilor în materie de restricții legate de pandemie (despre care am scris aici).

Potrivit BZ, Dr. Pieter Schleiter a dorit să permită celor implicați în procedură să se abțină de la a purta o mască în timp ce respectă regulile privind distanța.

Conform aceleași surse, în februarie 2021, la ultima ședință a unui proces condus de către Schleiter procurorul a părăsit furios camera deoarece judecătorul a dorit să conducă ședința fără mască.

Anterior, avocatul apărării inculpatului invocase „libertatea de exprimare” – fără masca de protecție pe durata pledoariei sale.

Judecătorul Schleiter a susținut că pe bună dreptate, masca reprezintă un obstacol pentru avocatul apărării în discursul său, susținând că el vede chiar „demnitatea instanței” în pericol.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns