fbpx

Poziția Judecătoriei Gherla față de cele invocate de directorul ANP

Judecatoria Gherla ne-a trimis un drept la replica vizavi de procesul directorului Administratiei Nationale a Penitenciarelor.


Referitor la articolul de presă publicat în data de 19.09.2021, intitulat „Dispută între directorul general al ANP şi judecătorul Ioan Georgiu cu privire la accesul la toate secţiunile din programul de evidenţă electronică a deţinuţilor”, înţelegem să procedăm la o corectă informare a opiniei publice asupra problemei semnalate în cuprinsul acestuia.

În ceea ce priveşte dosarul în care s-a dispus aplicarea unei amenzi judiciare directorului Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, trebuie remarcat faptul că împotriva acestei soluţii s-a formulat cerere de anulare a amenzii. Această cerere a fost repartizată în mod aleatoriu altui complet din cadrul Judecătoriei Gherla, cu termen de judecată stabilit la data de 29.09.2021.

Cererea de strămutare a dosarului, având ca obiect anularea amenzii, a fost respinsă în mod definitiv, Curtea de Apel Cluj reţinând, în esenţă, că motivele invocate de petentul Halchim Dan, vizând suspiciunea lipsei de imparţialitate a judecătorilor din cadrul Judecătoriei Gherla şi, implicit, denaturarea actului de justiţie, sunt lipsite de orice fundament.

Supunem atenţiei faptul că, prin modul în care au fost redate în articol criticile invocate de către directorul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor în cuprinsul cererii de strămutare şi în cuprinsul cererii de anulare amendă, pentru opinia publică s-ar putea crea imaginea că, în cadrul Judecătoriei Gherla, imparţialitatea judecătorilor ar fi afectată şi că deciziile lor ar fi influenţate de funcţiadeţinută în trecut de judecătorul care a pronunţat hotărârea supusă controlului.

În acest context, subliniem faptul că, în acord cu dispoziţiile art. 124 alin. 3 din Constituţia României, judecătorii sunt independenţi şi se supun numai legii, fără să existe un raport de subordonare ierarhică între judecători, pe de o parte, şi preşedinţii în funcţie sau foştii preşedinţi ai instanţelor, pe de altă parte.

Având în vedere încrederea pe care instanţa urmăreşte să o asigure societăţii, chiar dacă Judecătoria Gherla este o instanţa cu un număr relativ redus de judecători, înţelegem să asigurăm participanţii la actul de justiţie că, în activitatea desfăşurată, judecătorii instanţei garantează justiţiabililordreptul fundamental de a le fi examinat cazul în mod echitabil, având la bază doar aplicarea legii, fără imixtiuni din partea colegilor”, a transmis conducatorul Biroului de informare şi relaţii publiceJud. Luca Ana-Maria

Comments

comentarii

România a ajuns la peste 15.000 de cazuri de COVID-19 pe zi și peste 500 de decese.... Citește mai mult
Județul Cluj se află, miercuri dimineața, sub atenționare cod galben de ceață care determină reducerea vizibilității local sub 200 m și izolat sub 50 m. Avertizarea, valabilă până la ora 11.00.... Citește mai mult
Spectacolul de dans pe care celebrul dansator Sergei Polunin l-a susținut ca invitat special al Festivalului Internațional de Film Transilvania este difuzat online, în premieră, pe platforma de streaming TIFF Unlimited, de Ziua Mondială a Baletului.... Citește mai mult
HOROSCOP 20 octombrie 2021. Unii nativi întâmpină probleme de sănătate miercuri. O zodie trebuie să aibă grijă cui îi împărtășește un secret.... Citește mai mult

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

error: Alert: Conținut protejat !!