fbpx

Portalul instanțelor de judecată a căzut! Cum puteți vedea date despre dosare

Portalul instanțelor de judecată deținut de Ministerul Justiției nu este funcțional de ieri, de la amiază. Oamenii nu pot vedea termene sau soluții din dosare pe portal. În schimb, pot vedea aceste date pe site-ul termene.ro.

pagina indisponibila

UPDATE 2: Portalul este din nou funcțional!

UPDATE:  ”Este o problema tehnică, dar se lucrează la remedierea ei”, au transmis reprezentanții Ministerului.

Dacă doriți să intrați pe portalul instanțelor de judecată al Ministerului Justiției veți primi mesaj că ”Această pagină web nu este disponibilă”. Oficialii Ministerului nu au comunicat nimic despre acest aspect, cu toate că zeci de mii de oameni accesează zilnic site-ul. Portalul a fost îmbunătățit pe bani grei în aprilie 2013. Modernizarea a fost realizata prin proiectul „Dezvoltarea utilizarii de instrumente electronice de gestionare a procedurilor de comunicare a citatiilor si inserarea in cadrul portalului instantelor a unui motor de cautare generala”. Implementarea proiectului a costat 2.215.560 lei (fara TVA), din care 79,08% fonduri europene nerambursabile din cadrul programului specific al Comisiei Europene „Justitie Penala” si 20,92% din bugetul de stat.

Clujenii care se judecă la instanțele din raza Curții de Apel Cluj au totuși noroc căci sistemul informatic folosit aici permite, în baza parolei de pe citație, să-ți vizualizezi dosarul online AICI.

Există și o soluție privată, unde se pot vedea datele despre dosare. Site-ul Termene.ro a fost creat în toamna anului trecut de fostul soț programator al unei avocate din Ploiești, sătul să-și vadă soția cum se chinuie cu agende clasice scrise cu pixul.

”În urmă cu un an, am avut o revelație. În era tehnologiei avansate, avocații încă folosesc agendă personală pentru a ține evidența termenelor la care trebuie să se prezinte. Zilnic sunt verificate dosarele în lucru pentru termene sau alte modificări. Am observat cât de mult timp este irosit pentru a trece în agenda personală toate termenele ședințelor de judecată, riscând să se rateze anumite termene. Atunci m-am întrebat: Stai puțin… aș putea găsi chiar eu o soluție pentru a le ușura munca? Cum ar fi să le ofer pe tavă toate informațiile de care au nevoie? Ce ar fi dacă aș crea un program care să trimită sms-uri avocaților prin care să îi anunțe când are loc orice modificare pe marginea dosarelor în lucru?”, spune acum Adrian Dragomir. 

Aveți la dispoziție o lună gratuită de probă a site-ului, timp în care puteți căuta câte dosare vreți, iar după o lună, sunt disponibile trei tipuri de abonamente de la 11 la 54 de euro, în funcție de numărul de dosare monitorizate, dar și a societăților pe care le țineți sub observație. De asemenea, termene.ro oferă informații despre datele financiare ale firmelor și statistici interesante.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina