fbpx

Asesoft-ul care a învins U în semifinala din 2014 era pompat cu finanțări ilegale, potrivit DNA

Procurorii DNA îl acuză pe Sebastian Ghiță că i-a dat o casă fostului primar din Ploiești pentru ca echipa lui de baschet Asesoft să primească în 2013 o finanțare de 1,5 milioane lei de la bugetul local. În acel sezon, Asesoft a eliminat dramatic, după cinci meciuri, U BT Mobitelco în semifinală.

Procurorii DNA Ploieşti i-au pus sub urmărire penală pe omul de afaceri și deputat Sebastian Ghiţă şi pe fostul primar al Ploieştiului, Iulian Bădescu,  într-un nou dosar penal. Ghiţă este acuzat de dare de mită, instigare la abuz în serviciu şi spălare de bani, iar Bădescu de luare de mită şi abuz în serviciu. In 2013 primarul Iulian Bădescu, la cererea lui Sebastian Ghiţă, ar fi acordat o finanţare de 1,5 milioane de lei clubului de baschet CSU Asesoft Ploieşti, în mod ilegal, sumă care a devenit prejudiciu pentru bugetul Ploieştiului şi folos necuvenit pentru clubul de baschet.

În sezonul 2013-2014, CSU Asesoft Ploiești câștiga meciul al cincilea din semifinală și totodată cel decisiv cu U Mobitelco Cluj Napoca, scor final 77-68, calificându-se astfel în finala campionatului.

În ordonanța de efectuare a urmăririi penalse se precizează: ”În cursul anului 2013, suspectul Bădescu Iulian, în calitate de primar al municipiului Ploieşti şi ordonator principal de credite, cu încălcarea prevederilor legale, la instigarea suspectului Ghiţă Sebastian Aurelian, a acordat unui club sportiv, susținut de acesta din urmă, o finanţare nerambursabilă suplimentară de la bugetul local, în sumă de 1.500.000 lei, ce constituie atât prejudiciu adus unității administrativ teritoriale cât și un folos necuvenit, obţinut de asociaţia respectivă.

Această finanțare a avut loc în contextul unei selecţii de proiecte privind programul ,,Promovarea sportului de performanţă”, organizată, în baza legii privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general, de către Clubul Sportiv Municipal Ploieşti (instituţie aflată sub autoritatea Consiliului Local Ploieşti).

Pentru alocarea sumei respective de bani, suspectul Bădescu Iulian a pretins şi primit de la suspectul Ghiţă Sebastian Aurelian, prin intermediul unei societăți comerciale controlate de acesta din urmă, un imobil (casă de locuit) situată în municipiul Ploieşti, în valoare de 1.041.600 lei, sumă din care suspectul Bădescu Iulian a suportat personal doar 124.000 lei.

Pentru a nu exista suspiciuni cu privire la modul fraudulos de dobândire, imobilul respectiv a făcut obiectul unei pretinse promisiuni bilaterale de vânzare cumpărare, încheiată în luna august 2013, între două firme controlate de cei doi suspecți.

În perioada septembrie 2013 – ianuarie 2014, suspectul Ghiţă Sebastian Aurelian, a disimulat adevărata natură a provenienţei a imobilului, prin efectuarea unor plăţi (reprezentând cesionarea fictivă a unei mărci înregistrate la OSIM) din contul unei firme controlate de acesta, către o societate administrată în fapt de suspectul Bădescu Iulian.

Ulterior, această sumă de bani a fost transferată de suspectul Bădescu Iulian către o altă societate controlată de suspectul Ghiţă Sebastian Aurelian, justificându-se astfel plata contravalorii imobilului dat cu titlu de mită.”

Trimis în judecată pentru finanțarea Petrolului

Procurorii DNA Ploieşti au dispus, în luna mai, trimiterea în judecată a lui Iulian Bădescu, fost primar al municipiului Ploieşti, arestat preventiv de la începutul lunii martie, într-un dosar în care este acuzat de finanţarea ilegală a clubului de fotbal Petrolul Ploieşti cu fonduri de la bugetul local.

Bădescu este acuzat de fapte de corupţie comise atât în mandatul de primar cât şi anterior alegerii sale în fruntea Primăriei Ploieşti, în mandatul de senator pe care l-a deţinut în perioada 2008-2012.

 

Comments

comentarii

Între 15 și 18 ani, Erika Isac, artista care a scuturat societatea românească cu piesa „Macarena”, a dispărut din spațiul public: „Un copil de 15 ani nu poate lupta cu așa ceva, nu poate lupta cu nimic”... Citește mai mult
Care sunt banii „adevărați”, cei de hârtie sau cei de pe card? Eugen Rădulescu, director la Banca Națională, relatează o povestioară despre schimbarea mentalităților.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!