fbpx

Cum a apărut o unealtă online utilă pentru avocați. Îi ajută să câștige timp și să nu rateze termene

Avocații și nu numai pot acum să-și monitorizeze dosarele și să primească termenele de judecată pe SMS prin intermediul site-ului Termene.ro. Cel care a pus bazele platformei online este soțul unei avocate, care s-a gândit să-i ușureze munca acesteia.

Site-ul Termene.ro, aflat acum în perioada de testare, ajută avocații și juriștii să monitorizeze dosarele în care au interes. Practic se creează automat o agendă juridică online, iar cei înscriși pe site primesc alerte SMS cu termenele de judecată. Tot prin sms, pot adăuga notițe la dosarele monitorizate. Se pot alege gratuit pentru monitorizare 100 dosare până în 31 decembrie, iar apoi se va plăti un abonament. ”Momentan suntem în faza de testare. Avem ofertă gratuit 100 de dosare până la sfârșitul anului. Așteptăm feedback-ul și vom stabili și abonamentele”, a spus ”creierul” site-ului, Adrian Dragomir (foto), în vârstă de 32 de ani, din Ploiești.

Cum i-a venit ideea site-ului? ”Trăiesc în casă cu o avocată, soția. Și am văzut cum își scria termenele într-o agendă scrisă, riscând să rateze vreunul. Practic am creat site-ul din necesitatea avocaților, adică a soției”, spune zâmbind Adrian Dragomir.

Ploieșteanul și-a adunat o echipă și a început să lucreze la site acum un an. Au indexat cele peste 16 milioane de dosare (în toate materile) care există din 2004 pânâ în prezent în țară. Datele provin de la Ministerul Justiției. ”Ministerul are o interfață de conectare. Acces programatic la date se numește. Sunt toate datele de pe portalul instanțelor, dar mai bine aranjate, mai ușor de accesat, mai rapid. În plus, la fiecare dosar poți vedea jurisprudență din cauze similare”, a spus proprietarul site-ului. Acesta conține acum peste 130.000 de spețe din Jurisprudență de la Tribunale și Înalta Curte de Casație și Justiție.

De asemenea, noua platofrmă oferă posibilitatea monitorizării unei anume părți, dar și informații despre societăți comerciale, precum datorii la stat, procese comerciale, incidente de plată, bilanțuri, informații din buletinul procedurilor de insolvență. Sunt indexate informații despre aproape 2,4 milioane de societăți comerciale.

”Avem un feedback extraordinar. Primim SMS-uri înapoi de mulțumire și ne apare în insterfață”, spune Adrian Dragomir. Acesta spune că 50 la sută din utilizatori sunt avocați, după care urmează juriști de la firme, dar și de la primării, lichidatori, experți, persoane fizice și firme.

O facilitate interesantă a site-ului este posibilitatea consultării de statistici cu numărul de dosare pe perioade, instanțe și materii juridice.

Numărul de dosare penale înregistrate în 2014 până la această dată la Tribunalul Cluj
Numărul de dosare penale înregistrate în 2014 până la această dată la Tribunalul Cluj

 

Comments

comentarii

Universitatea Cluj a pierdut, sâmbătă, meciul contra Petrolul Ploiești în etapa cu numărul 4 din play-out. Partida s-a termina cu scorul de 2-1 (0-0).... Citește mai mult
Competiția WorldSkills de Cofetari-Patiseri și Brutari la Cluj: O zi specială pentru talentele din patiserie și brutărie. Cei mai buni vor reprezenta România la Lyon.... Citește mai mult

Lasă un răspuns