Elena Botezan, în roba de procuror

Șefa DNA Cluj, Elena Botezan, a mai făcut un pas spre Curtea de Apel

Cererea de transfer a procurorului șef DNA Cluj, Elena Botezan, a primit aviz favorabil din partea secției pentru judecători din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii. Botezan vrea să fie judecător la Curtea de Apel Cluj.

După avizul favorabil primit de la secția de judecători a CSM, șefa DNA Cluj mai are de trecut de Plenul CSM, unde se va lua decizia finală prin vot.  Elena Botezan a fost prezentă la ședința secției pentru judecători și a impresionat căci este procurorul cu cea mai înaltă funcție care vrea transfer. Surse din CSM au spus pentru CLUJUST că Botezan a spus simplu că vrea să facă și altceva, că este o oportunitate in cariera ei și că este loc vacant la Curtea de Apel Cluj.

Într-adevăr, cea care i-a prins cu șpaga pe Apostu, Bica și Uioreanu are culoar favorabil spre Curte. În data 21 octombrie, Secția pentru judecători din CSM a hotărât transferul judecătoarei Livia Daniela Sturza de la Curtea de Apel Cluj la Curtea de Apel Alba Iulia începând cu data de 15 noiembrie, iar, anterior, judecătoarea Anca Elena Verovenci de la Tribunalul Hunedoara a anunțat CSM că renunță la cererea de transfer la Curtea de Apel Cluj.

Botezan conduce Serviciul Teritorial Cluj al Direcției Naționale Anticorupție de cinci ani. Ea a preluat funcția în vara lui 2009, după ce fostul șef, Laura Oprean, a fost delegată, la propunerea lui Daniel Morar, pe funcția de procuror șef adjunct al Direcției. In 2013, cand i-a expirat mandatul de trei ani, a fost reinvestita in functie de catre Consiliul Superior al Magistraturii.

Comments

comentarii

Bacalaureatul 2024 începe luni, 17 iunie, cu probele de evaluare a competențelor. Peste 134.000 de candidaţi înscrişi în sesiunea iunie-iulie a Bacalaureatului vor susține proba orală la Limba şi literatura română.... Citește mai mult
Legendele tenisului mondial Andre Agassi, Steffi Graf, Simona Halep şi Andrei Pavel, au făcut show, sâmbătă, într-un meci de dublu care i-a încântat pe spectatorii prezenți la Sports Festival.... Citește mai mult

Lasă un răspuns