Elena Botezan a profitat de ocazie. Cererea depusă la CSM e simplă

Cererea de transfer depusă de procurorul șef al DNA Cluj, Elena Botezan, la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) este formulată cât se poate de simplu: este loc vacant la Curtea de Apel Cluj, iar ea are gradul necesar.

Fiind procuror la DNA, Elena Botezan are grad de Parchetul General. Acesta este echivalent cu gradul de judecător de Curtea de Apel. Astfel, ea putea să aleagă orice instanță din țară, cu excepția Înaltei Curți de Casație și Justiție. În urmă cu două săptămâni, în urma unui transfer, a rămas vacant un loc la Curtea de Apel Cluj. ”La Curtea de Apel se eliberează foarte greu un loc”, spun surse judiciare. Aceleași surse spun că, deși se vehicula că șefa DNA Cluj poate fi succesoarea Codruței Kovesi la conducerea DNA, Botezan nu vrea să lase Clujul deoarece aici are familia, cu doi copii.

Sursele CLUJUST spune că cererea depusă la secția pentru judecători a CSM este simplu formulată: este loc vacant la Curtea de Apel Cluj, iar Elena Botezan are gradul echivalent cu cel de judecător de Curte de Apel.

De altfel și declarația dată de Botezan pentru EVZ.ro, arată că nu are un motivație complicată: ”După 20 de ani ca și procuror și câțiva de șef al DNA Cluj, pot să spun că a venit vremea să încerc altceva.. Sper să îmi placă tot la fel de mult ca și funcția de procuror anticorupție. Nu trebuie căutate alte substraturi.”

 

Elena Botezan avea în lucru dosarul disjuns din cel în care a fost trimis în judecată fostul președinte al CJ Cluj, Horea Uioreanu.

Cererea va fi analizată astăzi la secția pentru judecători a CSM și ulteior în plenul CSM.

Comments

comentarii

Mesaj RO-alert pentru oamenii din Tulcea. Soldații ruși au atacat cu drone granița României.... Citește mai mult
Miercuri, 7 august, de la 10:00 - 20:00, te așteptăm într-o călătorie la The Cheesecake House unde fiecare felie de cheesecake va ajuta educația a 100 de copii cu boli grave de la Asociația Păsări.... Citește mai mult

3 comentarii

  1. Gasca berlineza

    Un mic update sa zicem. Doamna Lili Botezan fiind procuror DNA cu gard de parchet echivalent celui de procuror sau judecator al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, poate ocupa un post de judecator inclusiv la Inalta Curte, pana la nivelul Curtilor de Apel. Asta inseamna gard de Parchet general. 🙂

  2. Gasca berlineza

    Fiindca mi-a scapat un ,, nu ” revin cu o erata. Fraza suna asa ,, Doamna Lili Botezan fiind procuror DNA cu gard de parchet echivalent celui de procuror sau judecator al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, poate ocupa un post de judecator inclusiv la Inalta Curte, nu doar pana la nivelul Curtilor de Apel.

Lasă un răspuns