fbpx
Acasă » Fără categorie » Polițiștii din Beliș și Mărișel au descoperit (în sfârșit) tăieri ilegale în pădurea din zona Ursoaia.

Polițiștii din Beliș și Mărișel au descoperit (în sfârșit) tăieri ilegale în pădurea din zona Ursoaia.

Polițiștii Posturilor de Poliție Comunală Beliș și Mărișel, în colaborare cu Ocolul Silvic Horea Apuseni SRL, au desfășurat un control pe linia prevenirii tăierilor ilegale de arbori în zona Ursoaia, la limita dintre județele Cluj și Alba.

”La data de 7 iunie a.c., polițiștii Posturilor de Poliție Comunală Beliș și Mărișel au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii tăierilor ilegale de arbori, acțiune desfășurată cu sprijinul conducerii Ocolului Silvic Horea Apuseni, în zona Ursoaia, la limita dintre județele Cluj și Alba.

Cu ocazia controlului, au fost identificate urme recente de exploatare forestieră și grămezi de resturi de exploatare. Îndepărtarea resturilor de exploatare forestieră a condus la identificarea a 14 cioate de arbori tăiați fără drept din care 4 prezentau marcaj silvic, dar dintr-un parchet neautorizat spre exploatare.

După ce va fi efectuată evaluarea pagubei produse prin tăierea ilegală a arborilor, aceasta va fi imputată pădurarului cantonului.”, se arată în comunicatul IPJ Cluj.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns