fbpx
Acasă » ȘTIRI » Rețea de traficanți de droguri din Bistrița-Năsăud și Cluj, destructurată. 22 de percheziții, trei culturi de cannabis

Rețea de traficanți de droguri din Bistrița-Năsăud și Cluj, destructurată. 22 de percheziții, trei culturi de cannabis

Procurorii DIICOT au destructurat, astăzi, o rețea mare de traficanți de droguri din Bistrița-Năsăud și Cluj. Aceștia comercializatu atât etnobotanice, cât și cannabis. Au fost 22 de percheziții, polițiștii găsind însemnate cantități de droguri, bani și trei culturi de cannabis.

”La data de 07.06.2018 procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților  CĂLUGĂR VASILE FLORIN, GRIGORE LIVIU SAUL, FRIŞAN COSMIN IOAN, SCURTU SEBASTIAN ADRIAN, POP NICOLAE IONUŢ, IONAŞCU ANDREI, PANTEA CIPRIAN CLAUDIU FLORIN, CĂLINI MARIUS MIHAI, BĂLĂNCAN DORIN-FLAVIU, MĂIEREAN HORAȚIU, SENI PAUL MACEDON şi MITITEAN MANUEL-ILIUŢĂ,  pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi efectuare de operaţiuni cu substanţe susceptibile să producă efecte psihoactive.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că  în cursul anului 2016  inculpatul Călugăr Vasile-Florin, zis „Taxi” împreună cu inculpaţii Grigore Liviu-Saul și Frişan Cosmin-Ioan au constituit un grup infracțional organizat în scopul de a comercializa pe raza județului Bistrița-Năsăud  cannabis și substanțe cu efect psihoactiv. În timp, la grupul astfel constituit, au aderat și alte persoane, activitatea extinzându-se pe raza mai multor localități de pe raza județului Bistrița-Năsăud.

La 07.06.2018 au fost efectuate un număr de 22 de percheziții domiciliare pe raza judeţelor Bistrița-Năsăud și Cluj ocazie cu care  au fost gasite însemnate cantitati de droguri si substante cu efect psihoactiv, inclusiv 3 culturi de canabis (indoor si outdoor), sume de bani insemnate si alte materiale aferente – grindere, cantare, foite, ambalaje.

Inculpaţii Călugăr Vasile Florin, Grigore Liviu Saul,  Frişan Cosmin Ioan, Scurtu Sebastian Adrian, Pop Nicolae Ionuţ, Ionaşcu Andrei, Pantea Ciprian Claudiu Florin, Călini Marius Mihai şi Bălăncan Dorin-Flaviu au fost prezentaţi Tribunalului  Bistrița-Năsăud cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.”, se arată în comunicatul DIICOT.

DIICOT a lucra împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistriţa-Năsăud. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia de Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul structurilor de combatere a criminalității organizate Cluj, Maramureș și Sălaj, Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, jandarmi ai Grupării de Jandarmi Mobilă ”Regele Ferdinand I” Târgu-Mureș, specialiști ai Direcției Regionale Vamale Cluj-Napoca.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns