fbpx
Acasă » SISTEMUL JUDICIAR » După dezvăluirea Clujust.ro, procurorul șef DNA Baia Mare și-a dat demisia…un pic forțat
Prefectul Vasile Moldovan si procurorul Ioan Ulici

După dezvăluirea Clujust.ro, procurorul șef DNA Baia Mare și-a dat demisia…un pic forțat

La șase zile după dezvăluirea Clujust.ro privind premierea de către CJ Maramureș la un eveniment ticsit de politicieni PSD, CSM a înregistrat demisia procurorul șef DNA Baia Mare, Ioan Ulici.

Numele procurorului Ulici apare pe lista ședinței Secției pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) din data de 12 iunie, publicată astăzi.

”Nota Direcţiei resurse umane şi organizare privind cererea formulată de domnul şef ULICI IOAN de încetare a activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie.”, scrie pe ordinea de zi.

Ulici este pe listă alături de celebrul procuror Jean Uncheșelu, care a cerut încetare a activităţii la DNA şi continuare a activităţii la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj sau Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova.

La solicitarea Clujust.ro trimisă încă din 4 iunie, biroul mass-media din cadrul CSM a furnizat mai multe informații privind cererea procurorului șef DNA Baia Mare.

Potrivit răspunsului, ”la Consiliul Superior al Magisraturii s-a înregistrat la data de 21.05.2018 cererea domnului procuror șef Ulici Ioan prin care solicită încetarea activității la Direcția Națională Anticorupție – Biroul teritorial Baia Mare și revenirea sa la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș, cu privire la această cerere urmând să se pronunțe Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii”

Așadar, după șase zile de la articolul din 15 mai despre premiile ”Cinstea Maramureșului” oferite de Consiliul Județean, s-a înregistrat la CSM demisia. Surse judiciare au precizat pentru Clujust.ro că șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, nu a fost deloc încântată de participarea lui Ulici la evenimentul cu politicieni, de care a aflat de pe Clujust, și i-ar fi transmis procurorului șef din Baia Mare că ar fi bine să părăsească instituția. O altă informație care circulă și care nu a plăcut conducerii DNA este că, în iulie 2014, același Ulici i-a dat clasare actualului primar din Sighetu Maramției, Horea Scubli, despre care unii oameni din oraș spun că i-ar fi naș de cununie.

Înainte de asta, procurorul Ulici a clasat pentru a doua oară o cauză privind tăieri ilegale masive în pădurile din zona Borșa, Maramureș. (Detalii AICI)

Interesant este că există în lucru un dosar privind tăierile din Borșa la Parchetul Judecătoriei Vișeu de Sus, parchet ierarhic inferior Parchetului Tribunalului Maramureș, unde vrea să meargă Ulici.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns