Acasă » DEZVĂLUIRI / ANCHETE » Procuror șef din cadrul DNA, premiat de o instituție condusă de un PSD-ist
Prefectul Vasile Moldovan si procurorul Ioan Ulici

Procuror șef din cadrul DNA, premiat de o instituție condusă de un PSD-ist

Foarte tare: Procurorul șef al biroului DNA Baia Mare, Ioan Ulici, a fost premiat cu distincția ”Cinstea Maramureșului”, acordată de Consiliul Județean Maramureș, condus de PSD-istul Gabriel Zetea. Diploma i-a fost înmânată de prefectul Vasile Moldovan, ce provine tot din PSD și care îi e și cumnat. Procurorul s-a asortat și a purtat cravată roșie.

După cum se știe, magistrații nu au voie să aibă nicio legătură cu lumea politică. Amintim că, în 2004, fostul procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Cluj-Napoca, Dănilă Suciu, a fost demis din funcție după ce a fost surprins aplaudând la lansarea candidaturii PSD-istului Ioan Rus la Primaria municipiului Cluj-Napoca. Până acum nu am auzit de procurori care să primească distincții de la primării sau consilii județene.

Procurorul șef DNA Baia Mare, Ioan Ulici, a participat în 12 mai la un eveniment înțesat de politicieni, între care miniștrii Rovana Plumb și Sorina Pintea. Informația apare chiar pe site-ul Consiliul Județean Maramureș.

Președintele CJ Maramureș, Gabriel Zetea, și ministrul Rovana Plumb
Procurorul Ioan Ulici

Prefectul județului Maramureș, Vasile Moldovan, avocat și fost consilier local din partea PSD în Sighetu Maramției, a fost cel care a înmânat distincția ”Cinstea Maramureșului” ultimei categorii premiate, cea a personalităților din diverse instituții. Aici îl regăsim pe procurorul șef al biroului DNA Baia Mare, Ioan Ulici, care este și cumnat cu prefectul.

Întrebat despre premierea magistratului, Somogyi Attila, șeful de cabinet al președintelui CJ Maramureș, Gabriel Zetea, ne-a răspuns că a fost un colectiv din cadrul instituției care a decis cui se acordă distincțiile și că probabil Ulici este o persoană care face cinste județului. De asemenea, șeful de cabinet al lui Zetea a precizat că CJ este o instituție administrativă și nimeni din cadrul ei nu face obiectul unei anchete DNA.

Numai că legislativul Consiliului Județean (consilierii) este format din oameni politici, iar președintele și vicepreședinții, cei care conduc și executiv instituția, sunt tot politicieni.

Clujust.ro așteaptă o poziție din partea Inspecției Judiciare și a Consiliului Superior al Magistraturii.

Un clujean care reclamă un furt masiv de pădure cu complicitatea autorităților din Maramureș a cerut recent recuzarea procurorului Ulici din dosar. Detalii mai jos.

S-a cerut recuzarea procurorului DNA din mega-dosarul cu păduri tăiate din Maramureș pentru că nu-și face treaba

Comments

comentarii

Lasă un răspuns