fbpx
Deputatul Ioan Oltean, președintele CJ BN, Emil Moldovan, ministrul internelor Gabriel Oprea și primarul Mircea Romocea

Poliție cu scut politic și temeri: ”Noi suntem în momentul de față într-o dictatură a legii”

Motivarea arestării preventive a celor trei șefi din poliția bistrițeană arată că șeful IPJ Bistrița Năsăud își clădea sprijin politic cu ajutorul unui primar PSD și a unui deputat ex-PDL, acum PNL.

Mircea Romocea
Mircea Romocea

Potrivit procurorilor DNA Cluj, în 3 octombrie 2014, primarul orașului Năsăud, Mircea Romocea, membru PSD, i-ar fi solicitat comisarului șef Ovidiu Mureșan să intervină într-un dosar penal, în care numitul Teodor Tanco denunțase mai multe ilegalități săvârșite de către reprezentanții Primăriei Năsăud. ”Lasă că vorbesc eu cu ofițerul”, spune Mureșan.

”Mureșan încearcă să-l determine pe Mircea Romocea să-și folosească influența politică pentru a determina schimbarea fin funcție a adjunctului șefului IPJ Bistrita Năsăud, comisarul șef Ciprian Buta și înlocuirea acestuia cu inspectorul principal Leon Anton Cloșcă. Motivul era că Buta ar fi ”împotriva” primarului, iar Cloșcă ar fi ”prieten” al intereselor acestuia. ”Asta o să discut și eu. O să-l sun pe ministru”, spune Mircea Romocea.”, se arată în motivarea judecătorului de drepturi și libertăți. Ministrul, cel mai probabil, este ministrul Internelor, Gabriel Oprea, fost PSD-ist, actual președinte UNPR, la guvernare cu PSD.

Motivarea arată că apoi ”Mureșan ”încearcă să îl capaciteze pe acesta pentru a acționa prin folosirea influenței politice împotriva ofițerilor Linul Marius – subsecretar de stat în Ministerul de Interne și Bodescu Ioan Sidor – șeful SIPI Bistrița Năsăud. ”

Motivul: ”Îi subsecretar de stat, Din punctul lui de vedere, eu nu mă apăr, dar.. E un dar.. cum scrie despre Mureșan Ovidiu, scrie și despre prim procuror, cum scrie despre primarul din Năsăud, scrie și despre președintele Consiliului Județean. Și eu am văzut asta fizic, scriptic, că mă sună de la București, trebuie să dai explicații…”

Ovidiu Mureșan
Ovidiu Mureșan

Ofițerii ar fi făcut sesizări cu privire la actele ilegale săvârșite de Ovidiu Mureșan și primarul Romocea. ”Noi, în fals, spunem că după 20 și de ani suntem în democrație. Noi suntem în momentul de față într-o dictatură a legii”, a spus Mureșan, fiind interceptat de procurori.

Potrivit documentului citat, Romocea se angajează să discute  chiar în după amiaza respectivă cu ”președintele” despre situația unor ofițeri de poliție percepuți ca fiind ”ostili” grupului de interese reprezentat  de cei doi interlocutori. Președintele PSD Bistrița Năsăud, până recent, a fost Emil Radu Moldovan, care este și președinte al Consiliului Județean (CJ) BN.

”Mureșan se angajează să intervină în orice dosar penal, la solicitarea decidenților politici, spunând: ”dumneavoastră și președintele, orice, absolut orice, dacă pot. Fără nici un fel de reținere… și nu contează că-i zi, că-i noapte. Fără niciun fel de problemă, eu ce stă în puterea mea, eu..”, se arată în motivare.

Interceptările arată că Mureșan îl cheamă pe ofițerul care se ocupa de dosarul primarului și îi spune: ”Fii foarte atent, se folosesc alții de tine. Tu ești băgat înainte și ai să pici, fii foarte atent. Deci, vezi lucrurile la adevărata dimensiune, bine? Tu ești băiat deștept. Eu am avut o discuție cu primarul și-o zis: domnu Mureșan n-am făcut nimic…dacă vrei să fii fraierul târgului, nu mi se pare nici normal și nici moral…”

Procurorii DNA au prezentat instanței și c0,ă în 8 august 2014, șeful IPJ a discutat în biroul lui cu deputatul Ioan Oltean. Acesta formulase o petiție către Poliția Municipiului Bistrița, prin care solicitase identificarea persoanei care a postat pe Internet un comentariu negativ la adresa deputatului, numindu-l ”învățător ratat”. Poliția i-a răspuns oficial deputatului Oltean că nu îi poate pune la dispoziție datele solicitate, întrucât sunt date cu caracter personal, protejate de prevederile legii nr. 677/2001, acesta putând fi puse doar la dispoziția instanței, la cererea unui judecător.

”Mureșan Ovidiu i-a comunicat verbal deputatului Oltean Ioan faptul că IP-ul calculatorului folosit pentru postarea comentariului aparține numitului Năsăudean Marius, angajat al SRI Bistrița Năsăud”, au precizat anchetatorii.

facsimil bn

 

Comments

comentarii

Meciul disputat în deplasare de CFR Cluj cu echipa lui Hagi s-a încheiat cu o remiză. Clujenii revin acasă doar cu un punct și se mențin pe poziția a treia a clasamentului.... Citește mai mult
Trei persoane au fost arestate preventiv de Tribunalul Bihor pentru trafic de droguri, după ce procurorii au descoperit la percheziţii o cultură indoor de canabis.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!